ممنوعات پست به خارج از کشور زمانی که میخواهیم یک مرسوله و یا کالایی را به خارج از کشور ارسال کنیم و یا بر عکس آن، یکی از مهمترین موضوعات و دغدغههای بررسی کالاهایی است که ورود یا خروجشان ممنوع است. بر اساس کنوانسونها و پروتکلهای قانونی مشترک، دستورالعملهای مشابهی در بین کشورهای مختلف وجود دارد. بر اساس این دستورالعملهای مشترک، پست کردن برخی از اقلام و کالاها به داخل کشور و یا برعکس آن ممنوع است. اما به جز این دستورالعملهای مشترک و قوانین پست بینالمللی، هر کشوری نیز بر اساس شاخصههای قانونی و فرهنگی خود محدودیتهایی دارد. در این محتوا از وبسایت bsl قصد داریم درباره ممنوعات پست به خارج از کشور بیشتر بدانیم. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
چارچوبهای قانونی ممنوعات پست به خارج از کشور
ممنوعات گمرکی
اشاره کردیم که هر کشور با توجه به قوانین و دستورالعملهای داخلی خود، دارای محدودیت های پستی خاصی است. برای مثال، ممنوعات پستی کشور ما، ممکن است با محدودیتهای پستی کشور آلمان متفاوت باشد.
از آنجا که کلیه قوانین مصوب در جمهوری اسلامی با مسائل شرعی مطابقت داده میشود، قوانین و معیارهای شرعی نیز، جزء ملاکها و قوانین شرکتهای پستی هستند. مشروبات الکلی، مواد مخدر و یا ابزار و آلات قمار و … از جمله مهمترین ممنوعات پستی در جمهوری اسلامی هستند.
ملاحظات امنیتی و اخلاقی در هر کشور ممکن است تفاوتهایی با یکدیگر داشته باشد که در تعیین مجوز مراسلات پستی موثر است. به بیانی دیگر، هر کشور بر اساس شرایط امنیتی و اخلاقی خود، ورود و خروج برخی از کالاها را چه از طریق پست بینالملل و چه سایر روشهای حملونقل بینالمللی ممنوع میکند.
به عنوان مثال، در ایالتهای مختلف آمریکا شما میتوانید با در نظر گرفتن ملاحظاتی، اسلحه دستی مجوزدار خود را پست کنید. اما این قاعده در کشورهای دیگر از جمله کشور ما صدق نمیکند.
با توجه به این موضوع، قبل از اقدام برای ارسال بسته پستی به خارج از کشور یا برعکس آن، لازم است حتما از کارشناسان شرکت پست مشورت بگیرید. این کارشناسان با تجربه، امکان ارسال قانونی مرسوله شما به مقصد مورد نظر را بررسی میکنند. در صورت وجود هر گونه ممنوعیت و مغایرتی با قوانین پستی و کشور یا محل مقصد بار، اطلاعات و راهنماییهای لازم را به شما خواهند داد.
ممنوعیات هوایی
به جز محدودیتهای عمده قانونی برای ارسال یک بسته پستی در کشور مبدا و مقصد، انواع دیگری از ممنوعات پستی بینالمللی نیز وجود دارد. ممنوعیتهای هوایی یکی از این محدودیتها است. ممکن است مرسوله شما از لحاظ قانونی و گمرکی منعی برای پست شدن نداشته باشد، اما شرکتهای هوایی از انتقال آن خوداری کنند. برای مثال از انتقال هوایی پاور بانک و انواع باتری، علیرغم این که ممنوعیت قانونی ندارد، جلوگیری میشود.
ممنوعات پست بینالمللی، شامل محدودیت های وزنی و حجمی در پروازها نیز میشود. به این معنا که برای پست هوایی اکسپرس، محدودیتهای وزنی وجود دارد. به این معنی که حجم ارسال بار از طریق پست بینالمللی اکسپرس، دارای محدودیت است و بارهای با وزن بیشتر امکان ارسال به این روش را ندارند.
ممنوعیتهای خاص
شرکتهای پستی و حملونقل بینالمللی بنا بر تواناییها و روش جاری داخلی خود، از ارسال برخی مرسولات بینالمللی خودداری میکنند. در نتیجه انتخاب شرکت مناسبی که امکان و توانایی حرفهای لازم را برای انتقال بسته شما داشته باشد بسیار مهم است.
لیست ممنوعات پست به خارج از کشور و برعکس
پیش از اقدام برای پست یک مرسوله بینالمللی، لازم است یک شرکت پستی خوشنام و حرفهای انتخاب کنید. به اندازه کافی و شفاف با پرسنل و کارشناسان شرکت معتمد خود مشورت کنید. کارشناسان وظیفه دارند شما را از ممنوعات پستی بینالمللی آشنا سازند. این مشورت و همراهی باعث میشود از مواجهه با چالشهای احتمالی جلوگیری شود.
ممنوعات پستی به خارج از کشور
در این جا برای آشنایی کلی شما با ممنوعات پستی بینالمللی برخی از مهمترین موارد را ذکر میکنیم.
- مواد منفجره، انواع سلاح و تجهیزات جنگی سرد و گرم
- ابزارآلات قمار، کالاهای غیر اخلاقی و منافی عفت مانند مجلات پورنوگرافی یا اسباببازیهای جنسی
- کالاهایی که قانونا و یا شرعا دادوستد آن در کشور مبدا و مقصد ممنوع است.
- اشیاء عتیقه، آثار هنری اصیل، کتابهای خطی و مواردی ازین قبیل
- سکه، طلا، نقره، انواع جواهرات و سنگهای قیمتی، اسکناس و اوراق بهادار بیش از حدود مجاز
- انواع باطری خشک، آب اسید، کبریت، فندک، پاور بانک و امثال این موارد
- تجهیزات نظامی مانند شوکر، باتوم، گاز اشکآور، گازهای بیهوشی و …
- تجهیزات ممنوعه مانند ماهواره، فیلتر شکن، سیستمهای رادیویی، نوسان سازها و مواردی ازین دست
- انواع مواد غذایی منجمد و خشک یا فاسد شدنی، مانند کنسرو، کمپوت، مرغ، گوشت و مانند اینها
- انواع داروهای بدون مجوز، داروهای چاقی و لاغری، داروهای جنسی و ترک اعتیاد
- انواع حشرهکشها، مواد شیمیایی، اسید نیتریک، جوهر آمونیاک، گازهای سمی، عوامل بیولوژیک و مواد مشابه مانند رنگها
- انواع حیوانات زنده و همین طور حیوانات و حشرات بیجان در صورت عدم وجود مجوز قانونی
- وسایل و مراسلاتی که میتواند برای کارکنان پست یا سایر بارها ایجاد خطر و آسیب کند.
- قراردادن مکاتبات دارای جنبه شخصی، در داخل مرسولات با نرخ مخفف (امانات، بستههای کوچک، مطبوعات، مرسولات نابینایان و …)
- پوست حیوانات حرامگوشت
- انواع ابزار در صورتی که فاقد بستهبندی مناسب باشند. مانند آچار، پیچگوشتی، بطریهای شیشهای، مشعل جوشکاری، انواع مته، ابزار مخصوص پرچ و میخ کردن، دیلم و ….
- وسایل ورزشی دارای نوک و لبه تیز و برنده
- شیرینیجاتی مانند کیک که احتمال اختفای اسلحه در آنها وجود داشته باشد.
رفتار با مرسولات غیر مجاز
صاحب کالا مکلف است اظهار کالا را به جهت حفظ امنیت حمل کالا به صورت صحیح و دقیق اعلام کند. اظهارات در خصوص ارزش بستهی پستی، محتویات، اوزان و مشخصات صاحبین مرسوله (فرستنده و گیرنده) میباشد. در غیر این صورت، مسئولیت خسارات و هزینههای جانبی بر عهده صاحبین کالا خواهد بود.
نحوه برخورد با بستههای پستی ارسالی یا مرسولات وارداتی که دارای مغایرت قانونی و اشتباه ارسال شده باشند در آیین نامهها مشخص میشود. اما مواد مخدر و مواد مشابه، اقلام غیر شرعی و اخلاقی، مواد منفجره و نظامی در صورت پست کردن، نه ارسال میشوند و نه تحویل داده میشوند و نه برگشت زده میشوند.
در صورتی که یک کالا یا مرسولهی ممنوع به هر نحوی پست شود، مسئولیت قانونی ارسال و عواقب آن با ارسال کننده است و از شرکت پستی سلب مسئولیت خواهد شد. همچنین جریمهها و کلیه هزینههای جانبی از مشتری اخذ خواهد شد.
اگر اقلام ممنوعه پست شده در محل ترانزیت، یعنی کشوری به جز مبداء یا مقصد کشف شوند، تحت قوانین آن محل با مرسوله برخورد خواهد شد.
چه مرسولاتی برای ارسال از طریق پست بیناللمللی نیاز به مجوز دارند؟
برخی کالاها اگر چه میتوانند از طریق پست ارسال شوند، اما نیاز به مجوز قانونی دارند. از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نمونهی بذر با مجوزهای بهداشتی
- آلات موسیقی با مجوز ارشاد
- دارو از شرکتهای ذیصلاح و دارای مجوز
- مایعات و پودرهای غیرممنوعه منطوط به داشتن گواهینامه ایمنی MSDS
- سبزیجات خشک که لازم به داشتن گواهینامه ایمنی هستند.
- کالاهای خاص و DG با ارائه گواهینامههای MSDS و Proforma قابل ارسال هستند.
شرکتهای پست بینالمللی
رای ارسال کالا به خارج از کشور و برعکس آن، باید به شرکتهای حملونقل بینالمللی، که خدمات پست انجام میدهند، مراجعه کنید. متخصصان در شرکتهای حملونقل بینالمللی، به خوبی با ممنوعات پستی به خارج از کشور و همچنین کشور مقصد آگاهی دارند و میتوانند بهترین مشاور شما در این زمینه باشند.
چها روش معمول حمل کالا عبارتند از:
ارسال مرسولات پستی بینالمللی ممکن است به وسیلهی روشهای مختلف حملونقل صورت گیرد.
مرسولات پستی چنانچه از نوع پست اکسپرس باشند، با روش حمل هوایی به کشور مقصد وارد میشوند.
رهگیری پست به خارج از کشور
پس از آن که مرسولهی پستی مراحل اداری را طی کرد و مرسوله محتوی کالاهای ممنوعه نبود، مرسوله از فرستنده دریافت میشود. برای ارسال مرسولات پستی از طریق پست اکسپرس، معمولا حداقل 5 روز و حداکثر 14 روز کاری زمان در نظر میگیرند. پس از دریافت کالا از گیرنده، کد رهگیری پستی به فرستنده و گیرنده ارسال میشود.
امکان رهگیری پست به خارج از کشور، کمک میکند تا بتوانید به صورت لحظهای و آنلاین از وضعیت مرسولهی خود مطلع شوید.
سخن پایانی
پست، یکی از بهترین روشها برای ارسال مرسولات به خارج از کشور است. ارسال مرسولات از طریق پست بینالمللی هم ایمنی و امنیت بالایی دارد و هم مقرونبهصرفه میباشد. در کنار این مزایا، پست محدودیتها و ممنوعیاتی نیز دارد که چه از نظر بینالمللی و چه از نظر کشور مبداء و مقصد اعمال میشود.
شرکت حملونقل بینالمللی bsl ستاره آبی دریا، یکی از بزرگترین و خوشنامترین شرکتهای بینالمللی در زمینهی ارسال و دریافت کالا میباشد. ما بار و مرسولات شما را با کمترین زمان و بهترین شرایط ممکن به هر کجای دنیا که بخواهید ارسال میکنیم.
کارشناسان ما در bsl آماده پاسخگویی به هر گونه پرسش و ابهام در زمینه حملونقل بینالمللی کالا و موارد گمرکی میباشند. با ما تماس بگیرید.
در پایان، از همراهی شما با این محتوا سپاسگزاریم. امیدواریم اطلاعات بیان شده برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد.
سلام خسته نباشید ده کیلو عسل میخوام برا یکی از دوستان تو انگلیس بفرستم میخواستم ممنوعه یا که ارسال میشه
سلام وقتتون بخیر
اینکه گفتید ارسال مکاتبات شخصی ممنوع هست یعنی امکان قرار دادن یک متن یا نامه در بسته وجود نداره؟
درود بر شما من میخوام برای اقوام سبزیجات خشک پست کنم.میخواستم ببینم چطوری باید گواهینامه ایمنی براش بگیرم.اصلا نیازی هست بگیرم؟
حتی اگر وزن زیادی نداشته باشد؟
درود بر شما ، بله گواهی سلامت کالا مورد نیاز است .