کالاهایی که بیشترین واردات را از چین دارند حمل و ترخیص کالا از چین به یکی از کارهای روتین ایران تبدیل شده است و در سالهای اخیر کالاهای متفاوتی و ریز و درشتی از چین وارد ایران شده است. این کشور رابطه خوبی با ایران دارد و به سادگی با انجام مراحل قانونی میتوان کالای مورد نظر خود را وارد ایران کرد. واردات کالا از چین پیش نیازهایی دارد که برای یک انتقال سریع و سالم باید آنهای را در نظر بگیرید. به طور مثال روش انتقال بار، ارائه و تحویل بار، بیمه کالا و موارد دیگر از این پیش نیازها هستند. در ادامه این مطلب اطلاعات بیشتری را درباره حمل و ترخیص کالا از چین به شما میدهیم.
آشنایی با روشهای حمل و ترخیص کالا از چین
اگر قصد واردات کالا از چین را دارید، در ابتدا باید بهترین روش برای حمل کالای خود را انتخاب کنید. روشهای زیادی برای انتقال بار از چین به ایران وجود دارد که بسیاری از آنها کاملا آزاد بوده و برخی دیگر تحت تحریمهای بینالمللی یا آمریکا هستند. به طور کلی 3 راه برای انتقال بار وجود دارد که انواع پست، روش آبی و روش دریایی هستند. همانطور که میدانید حمل و نقل زمینی و ریلی به دلیل وجود یک کشور دیگر بین ایران و چین ممکن نیست. در ادامه راههای انتقال کالا را به طور کامل شرح میدهیم.
حمل و ترخیص کالا از چین با روش پست دولتی
در ابتدا باید به شما بگوییم که پست دولتی مربوط به دولت چین است که نام دیگری آن چاینا پست (China Post) و پست ایران میباشد. زمان ارسال و دریافت با استفاده از این روش به طور کلی بین 3 تا 5 هفته است و اگر عجله دارید، بهتر است از پستهای دیگر استفاده کنید. شرایط ارسال کالا با استفاده از این پست بسیار محدود است؛ شما نمیتوانید کالاهایی که بیشتر از 2 کیلوگرم و یا کمتر از 500 گرم وزن دارند را ارسال کنید. این پست مزایایی نیز دارد که یکی از آنها امکان رهگیری کالاها در زمان ارسال و دریافت آنها است، اما نمیتوان در هر ثانیه آن را به طور دقیق پیگیری کرد.
مراحل ارسال و دریافت کالا با استفاده از این پست به این صورت است که پست به چاینا پست تحویل داده شده و بعد از طی کردن مراحل اداری و به سمت ایران ارسال خواهد شد. بعد از اینکه کالا وارد کشور ایران شد با تایید گمرک و ارائه مدارک مورد نظر، شما میتوانید کالای خود را دریافت کنید. یکی دیگر از مزیتهای پست دولتی این است که شما میتوانید کالای خود را به عنوان هدیه یا گیفت (Gift) دریافت کنید و هیچ کارمزد یا هزینهای نیز شامل آن نمیشود. در پستهای آرامکس، دی اچ ای و تی ان تی هزینهای برای ترخیص کالا دریافت میشود، زیرا آنها در قالب کالاهای تجاری وارد ایران میشوند.
حمل و ترخیص کالا از چین با روش پست اکسپرس
این روش جزو سریعترین روشهای ارسال و دریافت بار از سراسر جهان است که با توجه به تحریمهایی که بر علیه ایران وضع شده است، امکان استفاده از آن وجود ندارد. نکتهای که در رابطه با پست اکسپرس وجود دارد، این است که ارسال و دریافت کالا با محدودیت بسیار کم انجام میشود، اما هزینهی بسیاری زیادی دارد. در برخی موارد دیده شده است که هزینه ارسال و دریافت کالا از ارزش کل کالا بیشتری شده است.
حمل و ترخیص کالا از چین با روش پست تی ان تی (TNT)
در ابتدا باید به شما بگوییم که در ایران دیگر دفتر رسمی و یا شعبه این نوع پست وجود ندارد و دلیلش این است که سهام پست تی ان تی توسط شرکت فیدکس (Fidex) که یک شرکت حمل و نقل آمریکایی است خریداری شده. این شرکت نیز قرارداد خود را به صورت یک طرفه با ایران قطع کرده و دیگر خدماتی به این کشور ارائه نمیدهد. اگر شخص و یا شرکت ادعا کرد که شعبه شرکت تی ان تی است، حتما بر روی آن تحقیقات گستردهای انجام دهید. این پست نیز مانند پست اکسپرس سریع بود، اما هزینه نسبتا مناسبی را در بر داشت.
حمل و ترخیص کالا از چین با روش آرامکس (Aramex)
خوشبختانه شرکت آرامکس ارتباط خود را با کشور ایران قطع نکرده است، اما خدمات آن بسیار محدود شدهاند. این پست نیز تحت تاثیر تحریمها قرار گرفته و همین امر مشکلات زیادی برای وارد کنندگان کالا ایجاد کرده است. یکی از این مشکلات گمرک دبی است که به کالاها و کالاهایی که قطعات آمریکایی در آنها مورد استفاده قرار گرفته است، توجه زیادی میکند.
در ابتدا باید به شما بگوییم که گیت ورودی کالاهای این نوع پست به ایران، کشور دبی است. اگر کالایی که قصد وارد کردنش به ایران را داشته باشید از برند و یا قطعاتی آمریکایی باشد، دیگر باید قید آن را بزنید و یا با هزینه زیادی آن را مرجوع کنید. بنابراین در انتخاب کالاهای خود برای ارسال با پست آرامکس دقت زیادی داشته باشید تا مشکلی برایتان پیش نیاید. هزینه این پست بسیار مناسب است و سرعت خوبی نیز دارد.
حمل و ترخیص کالا از چین با روش فریت بار یا هوایی
این نوع پست مخصوص کالاهایی با وزن نسبتا زیاد است که نمیتوان برای ارسال و دریافت آنها از روشهای پستی استفاده کرد. این روش اغلب برای ارسال و دریافت کالاهای بالا 45 کیلوگرم مورد استفاده قرار میگیرد و بسیار امن و سریع است. نام دیگر فریت برا، کارگو بار است که با استفاده از آن کالاها به صورت هوایی و بیمه شده منتقل میشود. این روش یکی از مناسبترین روشها از نظر هزینه و سرعت است که در حمل و نقلهای هوایی طرفداران بیشتری نیز دارد. سرعت این پست به این صورت است که شما 2 تا 8 روز پس از ارسال و دریافت کالا میتوانید آن را دریافت کنید.
کسانی که این روش را برای حمل و ترخیص کالا از چین مورد استفاده قرار میدهند، تاجرانی بوده که ارزش کالای آنها بسیار زیاد است و نمیخواهند که زمان زیادی را برای دریافت کالا خود تلف کنند. ورودی کالاها از چین، فرودگاه امام خمینی است و شما میتوانید از گمرک این فرودگاه برای ترخیص کالای خود استفاده کنید. توجه کنید که در زمان ترخیص باید مدارک شما کامل باشد تا کالا را به شما تحویل دهند. اگر خودتان و یا شرکت دیگری واردات کالا را بر عهده دارد، مطمئن شوید که مجوز حمل و نقل هوایی از سازمان هواپیمایی کشور، کارت حق العمل کاری گمرک و سابقه و ارتباط خوب با گمرک را داشته باشد.
حمل و ترخیص کالا از چین با روش آبی یا دریایی
حمل و نقل دریایی یکی از ارزانترین روشهای ارسال و دریافت کالا از چین است که سرعت پایینی دارد، اما برای ارسال و دریافت کالاهایی که بسیار وزن زیادی دارند کاملا مناسب است. در این روش کالای شما با کانتینر منتقل میشود و اگر با خرده بار انتقال صورت بگیرد، کالای شما در میان کالاهای دیگر ارسال میشود. اما اگر با روش فول کانتینر انتقال انجام شود، کالای شما وارد کانتینرهایی که ساز آن 20 یا 40 فوت است شده و پس از تحویل به سمت بنادر ایران حرکت خواهد کرد.
اگر قصد انتقال بار با استفاده از این روش را دارید، باید بدانید که معمولا 20 تا 45 روز برای انجام این کار زمان لازم است. نکتهای که درباره انتقال بار باید بدانید این است که هر روز از وضع بار خود اطلاعات حاصل کنید، زیرا اگر بار شما به یکی از بنادر ایران برسد و شما از آن تا 14 روز خبر نداشته باشید، محتمل هزینههای اضافه برای ترخیص کالا میشوید. در زمان ترخیص کالا نیز باید از داشتن مدارک لازم اطمینان حاصل نمایید، زیرا اگر مدارک شما کامل نباشد، ممکن است به مشکل بر بخورید. اکثر بارهایی که از کشور چین ارسال میشود، به مقصد بندرعباس است.
روشهای متفرقه
روشهای دیگری نیز برای انجام این کار وجود دارد که از آنها میتوان به پستهای فدکس (Fedex)، یو پی اس (UPS) و دی اچ ال (DHL) اشاره کرد. همه این روشها تحت تاثیر تحریم هستند و استفاده از آنها غیر ممکن است. اما باید بدانید که هزینه کلی آنها بسیار مناسب بوده و سرعت خوبی را نیز دارند.
سخن پایانی
در این مطلب از سایت ستاره آبی دریا با شما کاربران گرامی همراه بودیم و روشهای حمل و ترخیص کالا را به طور کامل معرفی کردیم. اگر قصد دارید که واردات کالا از چین را شروع کنید، بهتر است به سراغ کالاهایی بروید که هزینه کم و سود خوبی را به شما میدهند. به طور مثال ماشین آلات، حمل و نقل، فلزات، منسوجات، مواد شیمیایی و پلاستیک و لاستیک جزو بیشتری کالاهایی هستند که از چین وارد ایران میشوند. برای اینکه بتوانید تجارت موفقی داشته باشید، در ابتدا باید روش انتقال مناسب برای بار خود را پیدا کنید.