ارسال بار به ترکیه با اتوبوس یکی از شیوههای انتقال محموله که مورد علاقه مردم ایران است، میباشد. کشور ترکیه از دیرباز به دلیل نزدیکیهای جغرافیایی، فرهنگی، اجتماعی و مذهبی با مردم ما، روابط نزدیکی با ایرانیان داشته است. در حال حاضر ترکیه به عنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری ایرانیان شناخته میشود و حتی بسیاری از مردم ایران در این کشور سکونت دارند. در کنار تمایل ایرانیان به گردشگری در کشور ترکیه، تجارت بین این دو کشور نیز بسیار گسترده است. در سال گذشته میزان تجارت بین دو کشور ایران و ترکیه رشد ۵۳ درصدی را تجربه کرده است و پیش بینی میشود تا پایان سال جاری حجم تجارت بین دو کشور به ۱۰ میلیارد دلار برسد. هرچند مطابق نظر کارشناسان، ظرفیت تجارت بین ایران و ترکیه در حدود ۳۰ میلیارد دلار است و کماکان دو کشور میتوانند نسبت به گسترش روابط تجاری اقدام کنند.
تاجران و مردم عادی میتوانند بستههای ارسالی خودشان به کشور ترکیه را از طریق مسیرهای زمینی و اتوبوس انتقال دهند. ارسال بار به ترکیه با اتوبوس به دلیل هم مرز بودن کشور ما و این کشور امکان پذیر است. اما طبیعتا باید توجه داشته باشید که هر بسته یا محموله ارسالی را نمیتوانید از طریق اتوبوس به ترکیه انتقال دهید. همچنین باید به این نکته هم توجه داشته باشید که، ارسال بار با اتوبوس ممکن است خطراتی هم برای محموله شما داشته باشد. از طرفی مدت زمانی که طول میکشد تا محموله شما به مقصد برسد در مقایسه با دیگر روشهای انتقال بار، بیشتر است. در این مطلب سعی میکنیم ارسال بار به ترکیه با اتوبوس و به شیوههای زمینی را دقیق تر مورد بررسی قرار دهیم.
شرایط لازم برای ارسال بار به کشور ترکیه با اتوبوس
برای ارسال بار به ترکیه چه از طریق اتوبوس و چه از طریق دیگر روشهای صادرات زمینی به ترکیه، الزاماتی وجود دارد که باید رعایت شوند. مهمترین شروط برای ارسال بار به ترکیه را با هم بررسی میکنیم:
- بیمه حمل و نقل بین المللی: رانندگان حمل و نقل در سطح بینالمللی باید مدارک مختلفی در اختیار داشته باشند. برخی مدارک حالت عمومیدارند مثل کارت شناسایی و گواهینامه که تمام رانندگان باید آنها را داشته باشند. اما رانندگانی که قصد انتقال بار به کشور ترکیه را دارند باید بیمه حمل و نقل بین المللی هم داشته باشند تا در صورتیکه اتفاقی برای محموله رخ داد، امکان جبران آن وجود داشته باشد.
- تجهیزات خودرو: مطابق قوانین بین المللی اتوبوس یا هر خودروی دیگری که برای ارسال بار بین المللی مورد استفاده قرار میگیرد باید از تجهیزات ایمنی برخوردار باشد. از جمله این تجهیزات میتوانیم به جعبه کمکهای اولیه، کپسول آتشنشانی و زنجیر چرخ و … اشاره کنیم. در واقع وجود این لوازم برای این است که خودرو در مواقع ضروری مجهز باشد و در برابر مشکلات احتمالی به خوبی امکان مقابله وجود داشته باشد.
- اسناد حمل و نقل: از دیگر الزامات مهم ارسال بار به کشور ترکیه، داشتن اسناد حمل و نقل میباشد. راننده باید تمامیاسنادی که نشان میدهد محموله در چه مکانی تحویل گرفته شده است، چه محصولاتی در محموله قرار دارد، حجم آن چقدر است و در چه زمانی باید به چه شخصی تحویل داده شود را در اختیار داشته باشد. این اسناد نحوه انتقال محموله را مشخص میکند و در صورتی که راننده مطابق اسناد عمل نکرده باشد، برای او جرایمیدر نظر گرفته میشود.
- ایمنی: راننده باید تمامیمدارکی که نشان میدهد اتوبوس از ایمنی کامل برخوردار است را در اختیار داشته باشد. از جمله مسائل ایمنی که اتوبوسها باید رعایت کنند داشتن کارت معاینه فنی، استفاده از لاستیکهای آج دار و … میباشد. در صورتی که اتوبوسها مشکل ایمنی داشته باشند به هیچ وجه نباید انتقال محموله را قبول کنند.
مزایا و معایب ارسال بار به ترکیه با اتوبوس
این طبیعی است که ارسال بار به ترکیه از طریق اتوبوس مانند هر مسیر حمل و نقل دیگری هم مزایا داشته باشد و هم از معایبی .!. در این بخش قصد داریم مزایا و معایب ارسال بار زمینی به ترکیه را مورد بررسی قرار دهیم. ابتدا به سراغ دو مورد از مزایا میرویم:
- سرمایه: با توجه به اینکه شما برای ارسال بار به ترکیه از مسیر زمینی و اتوبوس استفاده میکنید طبیعتاً نیاز به سرمایه کمتری دارید. شما نیاز به این ندارید که هزینه زیادی برای ارسال بار به این شیوه پرداخت کنید. با کمترین سرمایه هم میتوانید از این شیوه حمل و نقل برای ارسال بار به کشور همسایه کمک بگیرید.
- ارسال درب به درب: هر زمان از مسیر زمینی و اتوبوس برای ارسال بار به ترکیه استفاده کنید، میتوانید از ارسال درب به درب هم بهره ببرید. در واقع شما میتوانید از انبار مبدا بار را بارگیری کنید و در مقصد در مقابل درب انبار، محموله را تحویل دهید.
معایب این شیوه انتقال بار عبارتند از:
- سرعت: یکی از بزرگترین مشکلات حمل بار به ترکیه با اتوبوس، سرعت آن است. طبیعتاً وقتی شما بخواهید از مسیر زمینی یک محموله را انتقال دهید، باید زمان زیادی صرف کنید. این در حالی است که در برخی شیوههای هوایی شاید فقط چند ساعت برای انتقال بار باید صبر کنید و سرعت انتقال بار بسیار بیشتر است.
- خطرات: شاید بسیاری از افراد این نظر را داشته باشند که ارسال بار به ترکیه از طریق اتوبوس خطرات کمتری نسبت به روش هوایی دارد. یا حتی در حالت کلی ارسال بار زمینی بهتر از شیوههای دریایی و هوایی از نظر امنیت است. اما واقعیت این است که در روش زمینی شما با خطراتی مثل شرایط آب و هوایی پیش بینی نشده، تصادفات خطرناک، دزدی و راهزنی و … مواجه هستید.
نظم: در انتقال بار به ترکیه از طریق روش هوایی یا حتی سایر روشهای زمینی، شما با نظم و زمانبندی بهتری میتوانید محموله را انتقال دهید. زمانی که از اتوبوس استفاده میکنید باید تغییر در برنامه ریزی و زمان بندی رسیدن به مقصد را پیشبینی کنید، چرا که احتمال هر اتفاقی وجود دارد.
چه مرسولاتی امکان انتقال به ترکیه با اتوبوس ندارند؟
موارد متعددی هستند که امکان انتقال آنها با استفاده از اتوبوس وجود ندارد. در این مطلب قصد داریم برخی از این موارد را خدمت شما بیان کنیم:
- طبیعتاً انتقال محمولههایی که نمیتوان آنها را بسته بندی کرد، با اتوبوس امکان ناپذیر است.
- شما تنها میتوانید بسته بندیهایی را از طریق اتوبوس برای کشور ترکیه ارسال کنید که حداکثر ۴۰ کیلوگرم وزن داشته باشند. مرسولات با وزن بیشتر از ۴۰ کیلوگرم امکان انتقال از طریق اتوبوس ندارند.
- شما این اجازه را ندارید که نسبت به ارسال بار به ترکیه در قالب مواد غذایی بودار یا فاسدشدنی اقدام کنید. این مواد غذایی باید از مسیرهایی که سرعت بیشتری در انتقال محموله دارند به کشور ترکیه ارسال شوند.
- قطعاً شما نمیتوانید مرسولاتی که استفاده از آنها در هر کشوری ممنوع است را چه از حمل و نقل زمینی، هوایی و دریایی به آن کشور منتقل کنید. مثلاً امکان انتقال اسلحه، کالای قاچاق مواد مخدر را چه با اتوبوس و چه با دیگر وسایل نخواهید داشت. دقت داشته باشید که نیروهای نظامیترکیه نسبت به این موضوعات به شدت حساس هستند.
- تمام محمولههایی که از طریق اتوبوس به ترکیه ارسال میشوند باید از نظر بهداشتی مورد تایید باشند. همچنین محمولههایی که احتمال انتقال بیماری در آنها وجود دارد هم نباید در اتوبوس منتقل شوند. به عنوان مثال شما نمیتوانید جنازه انسان یا حیوانات و حتی حیوانات زنده را به کشور ترکیه از طریق اتوبوس منتقل کنید.
- مواردی هم هستند که شما میتوانید آنها را از طریق اتوبوس منتقل کنید اما باید به یک نکته توجه داشته باشید. شرکت اتوبوسرانی هیچ گونه مسئولیت و تعهدی در قبال این موارد نخواهد داشت. از جمله این موارد میتوانیم به اجناس غیر مجاز، چک، وجه نقد و اوراق بهادار و هر چیز ارزشمند دیگری اشاره کنیم.
ارسال بار به کشور ترکیه با کمک شرکتهای حمل و نقل
در ارسال بار به ترکیه با اتوبوس، شما میتوانید مستقیما خودتان اقدام کنید، یا اینکه از شرکتهای حمل و نقل کمک بگیرید. به نظر میرسد کمک گرفتن از شرکتهای حمل و نقل راهکار بهتری در مقایسه با اقدام مستقیم برای انتقال محموله از طریق اتوبوس باشد. طبیعتاً شرکتهای حمل و نقل، آگاهی بیشتری نسبت به دیگر شرکتها دارند. این شرکتها قوانین حمل و نقل بین المللی زمینی و اتوبوسی را بهتر میدانند و راحتتر میتواند محموله را بدون دردسر منتقل کنند. از طرفی در صورتی که تمایل داشته باشید محموله را در نقاط مختلف ترکیه تحویل دهید، این شرکتها بهتر میتوانند در این مورد موثر باشند. مورد دیگری که باید به آن توجه داشته باشید بحث امنیت مرسوله شما در حمل و نقل با کمک این شرکتها است.
طبیعتا اگر شرکتی که شما انتخاب میکنید از اعتبار لازم برخوردار باشد، مرسوله را به وسیله اتوبوسهای قابل اطمینان به مقصد ارسال میکند. این در شرایطی است که اگر شما خودتان بخواهید به صورت مستقیم نسبت به ارسال مرسوله اقدام کنید، ممکن است اتوبوسی را برای این کار انتخاب کنید که به هیچ وجه قابل اطمینان باشد و به مرسوله شما آسیب وارد کند. نگران هزینهای که این شرکتها برای انتقال بار دریافت میکنند نباشید. مجموعه دردسرها و هزینههایی که خودتان باید برای ارسال بار متحمل شوید را در نظر بگیرید. قطعاً متوجه میشوید که کمک گرفتن از این شرکتها از لحاظ مالی هم برای شما به صرفهتر است.