آشنایی با نحوه ارسال بار به ترکیه، در کشور ما برای بسیاری از مسافران موضوعی مهم محسوب میشود. کشور ترکیه به دلیل مرز مشترک با ایران و همچنین شباهتهای فرهنگی که با کشور ما دارد، یکی از مقاصد همیشگی تفریحی و تجاری مردم ما محسوب میشود. برای مردم همیشه انتقال بار از یک کشور به کشور دیگر موضوع سخت و مهمی محسوب میشده است. طبیعتاً اگر افراد بخواهند علاوه بر حجم مُجازی که هواپیما در اختیار آنها قرار میدهد، بار بیشتری منتقل کنند، یا باید هزینه بیشتری دهند یا از روش جایگزین استفاده کنند. به همین دلیل همیشه مسافران یا تجار به دنبال این هستند که بهترین راه را برای انتقال محموله از یک نقطه به نقطه دیگر پیدا کنند.
انتخاب بهترین نوع حمل برای ارسال بار به ترکیه، همیشه دغدغه ذهنی مسافران بوده است. آنها همیشه به این فکر میکنند که کدام نوع حمل خدمات بهتری در اختیار آنها قرار میدهد. همچنین دوست دارند بدانند، کدام روش انتقال بار مسیر مناسبتری دارد و از طرفی هزینه آن کمتر است. رسیدن به جواب این سوالات و رفع ابهامات شاید قدری مشکل باشد اما قصد داریم در این مطلب به آن بپردازیم. اگر علاقه دارید با موضوع ارسال بار به ترکیه و نکات مرتبط با آن بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم در ادامه مطلب همراه ما باشید.
نکات تجاری مهم قبل از ارسال بار به ترکیه
هر تاجر یا بازرگانی که قصد دارد با فعالان اقتصادی کشور ترکیه همکاری داشته باشد و نسبت به ارسال بار به ترکیه اقدام کند، ابتدا باید برخی نکات تجاری در مورد صادرات این کشور را به خوبی فرا بگیرد. مهمترین نکاتی که برای ارسال بار به کشور ترکیه لازم است بدانید را در ادامه با هم مرور میکنیم:
- هر کشوری بر اساس شرایط و فرهنگی که دارد ورود و خروج برخی کالاها را با محدودیت انجام میدهد. به عبارت بهتر برای ورود برخی کالاها ممنوعیت قرار میدهد. پس هر تاجر یا بازرگانی قبل از اینکه اقدام به فراهمسازی کالا و ارسال آن به کشور ترکیه کند، ابتدا باید با قوانین این کشور در مورد محصولات ممنوعه آشنایی پیدا کند. بهترین راه در این زمینه مراجعه به قوانین گمرکی کشور ترکیه و مطالعه کامل آنها است.
- درست است که کشور ترکیه با کشور ما شباهتهای فرهنگی زیادی دارد. اما اگر یک تاجر یا بازرگان میخواهد در این کشور موفقیتهای اقتصادی پیدا کند، ابتدا باید کالاهای محبوب در ترکیه را شناسایی کند. یک سفر چند روزه تحقیقاتی به کشور ترکیه برای بررسی کالاهای محبوب در این کشور میتواند در این زمینه موثر باشد. شناخت محصولات محبوب و پرفروش در صادرات موضوع مهمیاست. کشورهایی مثل چین که امروز اقتصاد دنیا را در دست گرفتهاند، سالها روی محصولات پرفروش در نقاط مختلف جهان کار کردهاند. نکته جالب این است که آنها اقدام به صادرات محصولاتی میکنند که در کشور خودشان هیچ خریداری ندارد. پس روی این موضوع دقت زیادی داشته باشید.
- برای ارسال بار به ترکیه پیشنهاد میکنیم به صورت مستقیم عمل نکنید. برای این کار بهتر است از یک شرکت حمل و نقل یا ارسال بار کمک بگیرید تا مراحل ارسال در مسیر صحیحتری انجام شود. در صورتی که در ارسال کالا به ترکیه اشتباهی رخ دهد ممکن است ضرر زیادی داشته باشد که جبران آنها محال باشد.
- این نکته را هم مد نظر قرار دهید که شما میتوانید هر کالایی را به جز کالاهای ممنوعه به کشور ترکیه صادر کنید. حتماً تحلیل کاملی بر شرایط فرهنگی و اقتصادی این کشور داشته باشید. این موضوع کمک میکند، بتوانید روی کالاهایی سرمایه گذاری کنید که صادرات آنها کم هزینه و پرسود باشد.
خدمات کارگو چیست؟
در ارسال بار به ترکیه، شما باید با خدمات مختلفی که در این مسیر میتواند برای شما مفید باشد آشنا شوید. خدمات کارگو یکی از همین خدمات شرکتهای انتقال بار است. کارگو بیشتر در حوزه انتقال بارهای تجاری شناخته میشود. خدمات کارگو معمولاً به بازرگانانی پیشنهاد میشود که دوست دارند کالاها را سریعتر و در امنیت کامل به مقصد برسانند. بهترین وسیله برای حمل کارگو، کشتی و هواپیما است.
علاوه بر اینکه کارگو محصولات را سریعتر و با امنیت بالاتر به مقصد میرساند، از بستهبندی مناسب و با کیفیتی هم برخوردار میباشد. بستهبندی درست و با کیفیت، کمک میکند تا محصولات سالم و بدون هیچگونه مشکلی به مقصد برسند. در واقع بستهبندی درست احتمال وارد شدن خسارت به محموله را تا حد زیادی کاهش میدهد.
آیا فریت بار برای ارسال بار به ترکیه مفید است؟
انتقال به شیوه فریت بار، یکی از روشهای مرسوم در ارسال محموله میباشد. انتقال به شیوه فریت بار، هم برای مسافران معمولی و هم برای مسافران بیزینسی مناسب است. فریت بار کمک میکند تا مسافران اضافه بار خودشان را راحتتر و با دردسر کمتر به مقصد برسانند. در این شیوه مسافران میتوانند، اضافه بار خودشان را به فرودگاه منتقل کنند و با صرف هزینه اندک از طریق شرکتهایی که در زمینه فریت بار فعالیت دارند آنها را به مقصد برسانند.
معمولاً از مسیر هوایی برای انتقال فریت بار استفاده میکنند اما از مسیر زمینی و دریایی هم میتوان انتقال به این شیوه را امتحان کرد. توجه داشته باشید که برای انتقال بار به این شیوه نیاز به جواز گمرکی دارید و همچنین باید تشریفات گمرکی را در فرودگاه انجام دهید. معمولاً ارسال بار به ترکیه از طریق فریت بار چند روز طول میکشد. هرچند با توجه به هزینه اندکی که دارد در مقایسه با پرداخت اضافه بار در فرودگاه، گزینه بهتری محسوب میشود.
گروپاژ چیست؟
یکی دیگر از روشهای ارسال بار به ترکیه، گروپاژ یا خدمات خردهبار نام دارد. این شیوه انتقال بار به کشور ترکیه بیشتر برای محمولههای مناسب است که وزن و حجم کمیداشته باشند. مثلاً اگر قرار باشد شما یک وسیله خانگی مانند یخچال را به کشور ترکیه ارسال کنید، بهتر است از خدمات خرده بار استفاده نمایید. در شیوه گروپاژ محمولهها حداکثر تا دو روز از طریق خطوط هوایی به مقصد میرسند. در واقع آنها سریعتر از روشهای دیگر محموله را به مقصد میرسانند. از جمله مهمترین محصولاتی که در این روش به کشور ترکیه صادر میشوند میتوانیم به اقلام نمایشگاهی مشترک بین دو کشور، کالاهای تجاری نمونه، اثاثیه منزل و لوازم شخصی و صادرات در حجم حدود اشاره کنیم.
همانطور که گفتیم ارسال به شیوه خرده بار از خطوط هوایی حداکثر دو روز طول میکشد اما شما میتوانید از مسیرهای زمینی هم برای ارسال محموله به این شیوه کمک بگیرید. دقت داشته باشید برای استفاده از این شیوه ارسال بار به ترکیه نیز شما باید تشریفات گمرکی را پشت سر بگذارید . ضمناً لازم است بارنامه را نیز در اختیار داشته باشید. نوع بار و هزینههای بیمه در کنار وزن و حجم تاثیر مستقیمی در هزینه حمل خرده بار به ترکیه دارند.
از چه مسیری ارسال بار به ترکیه را انجام دهیم؟
خوشبختانه علاوه بر مسیر هوایی و زمینی، مسیر ریلی هم برای ارسال بار به ترکیه از ایران وجود دارد. هرکدام از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند که آنها را با هم بررسی میکنیم:
- مسیر هوایی: رایجترین مسیر برای ارسال بار به ترکیه مسیر هوایی است. مسیر هوایی از این نظر که محموله را سریعتر به مقصد میرساند گزینه بسیار مناسبی است. شما میتوانید از پروازهای مستقیم و غیرمستقیم برای ارسال بار به ترکیه استفاده کنید. در کنار سرعت بالا، این شیوه ارسال بار امنیت بیشتری هم دارد. مهمترین ایرادی که میتوان به ارسال بار از طریق مسیر هوایی وارد دانست هزینه آن است. قطعاً هزینه ارسال بار به این شیوه از روشهای دیگر بسیار بیشتر است.
- مسیر زمینی: قدیمیترین روش ارسال بار به ترکیه ارسال زمینی است. معمولاً برای ارسال بار از مسیر زمینی به کشور ترکیه شما باید بین ۷ تا ۱۰ روز زمان در نظر بگیرید. یکی از بزرگترین مزایای ارسال به این شیوه هزینه آن است که از مسیرهای دیگر پایینتر میباشد. رایجترین مرزی که برای انتقال بار به ترکیه از آن استفاده میشود مرز بازرگان است. ضمناً دقت داشته باشید که ارسال بار به ترکیه با اتوبوس ممنوع است و به شدت با آن برخورد میشود.
- مسیر ریلی: استفاده از مسیر ریلی برای ارسال بار به کشور ترکیه بیشتر برای بارهای فلهای و خطرناک مناسب است. ارسال بار به روش ریلی از نقاط مختلف کشور از جنوب تا شمال امکان پذیر است. مهمترین ایرادی که ارسال بار از مسیر ریلی به ترکیه دارد، مدت زمان آن میباشد. حداقل ۱۲ و حداکثر ۱۵ روز طول میکشد تا شما محموله را به این کشور ارسال کنید.
ارسال محموله به ترکیه چقدر هزینه دارد؟
هزینه ارسال بار به ترکیه به پارامترهای مختلفی وابسته است. در واقع نمیتوان یک هزینه کلی و مشخص برای ارسال بار به این کشور در نظر گرفت. اینکه شما از کدام مسیر محموله را صادر کنید و حجم و وزن محموله شما چقدر باشد تاثیر مستقیم در هزینه حمل بار به ترکیه دارد. علاوه بر اینها با توجه به اینکه همواره در کشور ما و همچنین ترکیه همیشه مشکل ارز و تغییرات ارزی شدید وجود داشته است، به هیچ وجه نمیتوان قیمت مشخصی برای هزینه ارسال بار به ترکیه تعیین کرد.
ضمناً این که قرار باشد شما محموله را به کدام شهر ترکیه ارسال کنید نیز بر روی هزینه تاثیر زیادی میگذارد. پیشنهاد میکنیم چند روز قبل از ارسال بار به ترکیه هزینه آن را برآورد کنید تا رقم دقیقتری را به دست آورده باشید. اما از الان به دنبال تخمین زدن هزینه ارسال محموله به ترکیه نباشید، چون در محاسبات خودتان اشتباه خواهید کرد.