ارسال پستی یکی از مطمئنترن و سریعترین راه های ارسال بسته و مرسولات در داخل یا به خارج است. اتحادیه بینالمللی پست برای مرسولات پستی یک تعریف مشخص دارد. همه بستهها و اشیائی که طبق ضوابط این اتحادیه توسط شرکتهای پستی ارسال میشوند، مرسوله پستی هستند. برخی از مرسولات پستی به خارج از کشور عبارتند از نامه، کتاب و مجلات، کارت پستال و مدارک، برخی کالاها و نمونههای تجاری و موارد مشابه. در این محتوا از وبسایت bsl قصد داریم در مورد جزئیات پست بینالمللی و همین طور انواع پست به خارج از کشور، اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم.
لطفا با ما همراه باشید.
انواع پست به خارج از کشور
پست به خارج از کشور را میتوان از لحاظ وسیله ارسال و همچنین از لحاظ نوع خدمات دستهبندی کرد. از لحاظ وسیله ارسال، انتقال بسته پستی به صورت حملونقل زمینی و یا حملونقل هوایی صورت میگیرد. طبیعتا ارسال زمینی هزینه کمتری دارد و مدت زمان بیشتری هم طول میکشد تا بسته به مقصد برسد.
ارسال هوایی یا پست اکسپرس، بسیار سریعتر هستند و هزینه بالاتری نیز دارند.
از منظر نوع خدمات، انواع پست به خارج از کشور و برعکس را میتوان به روشهای مختلفی تفکیک کرد. مطرحترین و مطمئنترین شیوه ارسال بسته پستی به خارج از کشور، شیوه DOOR TO DOOR است.
در این روش بسته شما درب منزل و در مبدا تحویل گرفته میشود و در محل مقصد به گیرنده مورد نظر تحویل داده میشود.
البته دریافت در فرودگاه مبدا و تحویل در فرودگاه مقصد نیز، از دیگر انواع خدمات پست به خارج از کشور هستند.
خدمات پست به خارج از کشور
چند سالی است که پست به خارج از کشور بر عهدهی شرکتهای خصوصی حملونقل بینالمللی است.
تا پیش ازین، شرکت ملی پست ایران، هم در زمینهی پست بینالملل و هم پست داخلی فعال بود. اما پس از اجرای سیاستهای خصوصیسازی، ارسال مرسولات به خارج از کشور، به شرکتهای حملونقل بینالمللی سپرده شد.
ضوابط گمرکی پست به خارج از کشور
ارسال یک مرسوله پستی به خارج از کشور طبق ضوابط مشترک شرکتهای پستی و همین طور قوانین داخلی صورت میگیرد. اولین نکته در مورد ارسال بسته پستی به خارج از کشور و یا برعکس آن، موضوع قوانین گمرکی است. ارسال پستی مرسولات باید تحت نظارت گمرکی مهر و موم شود و ضابطههای گمرک در مورد آنها رعایت شود.
مرسولات پستی به خارج از کشور و بر عکس آن، نباید جنبهی تجاری داشته باشند. یعنی ارسال مرسوله جهت صادرات و واردت کالا نباشد. ارسال تجاری کالا شامل ضوابط گمرکی متفاوتی هستند.
ارزش کالای وارداتی تا 80 دلار و وارداتی تا 50 دلار مشمول غیرتجاری بوده و تحت ضوابط پستی حمل میشوند.
هزینه پست به خارج از کشور و برعکس
یکی از متداولترین پرسشهای مشتریان شرکتهای پستی، نحوه محاسبه هزینه پست به خارج از کشور است. شرکتهای پستی با توجه به عوامل مختلف، تعرفه پست بینالمللی را مشخص میکنند. فاصله و موقعیت کشور مقصد، وزن، نوع کالا و شیوه ارسال، مهمترین فاکتورهای تعیین هزینه پست به خارج از کشور و برعکس هستند.
متاسفانه برخی مسائل غیرتخصصی، باعث افزایش هزینه پستی به برخی از کشورها میشود. به عنوان مثال، در مورد کشورهایی که روابط سیاسی با ایران ندارند، احتمالا شرکت پستی مجبور است مرسوله را از طریق کشور ثالث به مقصد برساند. طبیعتا این ارسال غیرمستقیم، هزینه پست و یا ورود آن را افزایش میدهد.
همان طور که اشاره شد نحوه ارسال مرسوله هم بسیار مهم است. ارسال زمینی یا هوایی مرسوله در سرعت ارسال بسته پستی به خارج موثر است. همچنین نوع خدماتی مانند DOOR TO DOOR یا دریافت در مبدا و تحویل در مقصد از عوامل موثر در هزینه پستی هستند.
سرویسها و خدمات ارسال کالا به خارج از کشور
همانطور که اشاره شد، مهمترین خدماتی که شرکتهای حملونقل بینالمللی کالا به مشتریان ارائه میدهند، خدمات درب به درب DOOR TO DOOR است. اگر تمایل داشته باشید از این سرویس استفاده کنید، میتوانید کالا یا مرسولهی پستی خود را در هر نقطهای که هستید به شرکت تحویل دهید. بستهی پستی در کشور مقصد نیز، درب منزل گیرنده ارسال میشود. این سرویس که با نام اختصاری DTD نیز شناخته میشود، اگر چه دارای مقداری هزینهی اضافه است، اما راحتی فراوانی را برای گیرنده و فرستنده ایجاد میکند. در این سرویس، بستهبندی مناسب مرسولات نیز توسط شرکت پستی انجام میگیرد.
انواع دیگر سرویسهای انواع پست به خارج از کشور عبارتند از:
- ATD ، فرودگاه مبدا فرستنده تا درب مقصد گیرنده
- ATA، فرودگاه مبدا فرستنده تا فرودگاه مقصد گیرنده
- DTA، درب مبدا فرستنده تا فرودگاه مقصد
- DDP، محل تحویل در مکان خرید، باربری، تحویل و ترخیص کالا
نحوه محاسبه وزن بسته پستی به خارج از کشور
وزن مرسولات پستی بینالمللی معمولا به صورت جرمی و حجمی محاسبه میشود. منظور از وزن جرمی، همان وزن معمول بسته است. وزن حجمی، از تقسیم حجم بر عدد 5000 به دست میآید.
در محاسبه هزینه پست، هر کدام از وزنهای جرمی یا حجمی که عدد بزرگتری باشد، مبنای محاسبه قرار میگیرد.
رهگیری پست بینالملل
از نکات بسیار مفید ارسال بینالمللی پست، وجود سیستم رهگیری آنلاین است. شرکت پستی بعد از انجام مراحل اداری مورد نیاز و قبول مرسوله، به شما یک کد رهگیری میدهد. با وجود این کد شما میتوانید به صورت آنلاین از محل و موقعیت بسته ارسالیتان مطلع شوید.
کد رهگیری پستی، چه در مرسولات داخلی و چه خارجی به مشتری ارائه میشود و امکان پیگیری موقعیت بسته را برای فرستنده و گیرنده فراهم میآورد.
ممنوعیت ارسال مرسولات بینالمللی
ارسال برخی از بستههای پستی به خارج از کشور مجاز نیست. این محدودیتها با توجه به قوانین داخلی کشورهای مبدا و مقصد و همین طور ضوابط اتحادیه بینالمللی پست تعیین میشود.
ارسال پستی مواد منفجره، انواع تسلیحات نظامی، مواد مخدر و اقلامی که معامله آنها شرعا مجاز نیست مانند مشروبات الکلی و ابزار قمار و …، کتابهای خطی و اشیای عتیقه یا قیمتی مانند طلا و … شامل این ممنوعیتها هستند.
بهتر است پیش از اقدام برای ارسال یک کالا به خارج از کشور از در مورد ممنوعیتهای پستی با کارشناسان شرکت معتمد خود مشورت کنید. چرا که ممکن است در کشور مقصد نیز، ممنوعیتهای ویژهای وجود داشته باشد و شما را با مشکل مواجه گرداند.
مدت زمان مورد نیاز برای پست به خارج از کشور و یا برعکس
سریعترین شیوه ارسال بسته پستی به خارج از کشور، شیوه ارسال هوایی یا پست اکسپرس بینالمللی است. شرکتهای پستی معمولا مدت زمان یک تا دو هفته را برای ارسال بسته به شما پیشنهاد میکنند. البته مدت زمان ارسال، تا حدودی بسته به مقصد کالا و بسته شما هم دارد. طبیعتا مدت زمان ارسال یک بسته به استانبول با مدت زمان ارسال به ملبورن یکسان نیست. اما همان طور که اشاره شد معمولا شرکتهای پستی زمان یک تا دو هفته را برای ارسال بسته در نظر میگیرند.
البته ممکن است گاهی برخی موارد فورسماژور و ویژه، تاخیرات مجازی در ارسال و تحویل بسته پستی ایجاد کند. به عنوان مثال حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله، یا حتی مسائل امنیتی در یکی از دو کشور مبدا یا مقصد و … از عوامل تاخیرات غیرمعمول، اما مجاز هستند.
مدارک مورد نیاز برای ارسال مرسولات به خارج از کشور
ارسال مرسولات به خارج از کشور و همین طور دریافت آن، کمی دشوارتر و پیچیدهتر از پست داخلی است. اگر قصد دارید کالایی غیرتجاری را ارسال کنید، باید شناسنامه و کارت ملی همراه خود داشته باشید.
اما اگر قصد ارسال کالای تجاری را دارید، باید علاوه بر شناسنامه و کارت ملی، گذرنامهی معتبر و کارت بازرگانی مرتبط با شرکت بازرگانی خود را نیز همراه داشته باشید.
به شما پیشنهاد میدهیم با یک تماس تلفنی، مدارک مورد نظر را از شرکت پستی استعلام بگیرید. چرا که قوانین مربوطه، دائما در حال تغییر هستند و شرکتهای خدمات حملونقل، به خوبی با این تغییرات آشنا میباشند.
پست بینالمللی BSL
شرکت خدمات حملونقل BSL ستاره آبی دریا، به عنوان یکی از قدیمیترین شرکتهایی حملونقل بینالمللی کالا، مفتخر است مرسولات شما را به هر نقطهای از دنیا که تمایل دارید ارسال کند. ارسال مرسولات به خارج از کشور، چه از طریق خدمات پست اکسپرس و چه سایر شیوههای حملونقل، مانند حمل زمینی، حمل دریایی، حمل و نقل هوایی و حمل ونقل ریلی توسط BSL صورت میگیرد.
از طریق پست اکسپرس BSL ، میتوانید بستههای پستی خود را از هر نقطهی دنیا، به هر نقطهی دیگر در جهان ارسال کنید. ما به شما اطمینان میدهیم مرسولات شما در کمترین زمان ممکن و با شیوهای ایمن، پس از انجام تمامی مراحل گمرکی، به محل مورد نظرتان ارسال شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان BSL تماس بگیرید.
سخن پایانی
خدمات پست، یکی از بهترین شیوههای ارسال مرسولات چه در داخل کشور و چه خارج است. هزینهی مقرونبه صرفه و اقتصادی در کنار امنیت بالا، از مهمترین دلایلی است که پست را به یک بستر ایمن برای ارسال مرسولات داخلی و خارجی تبدیل کرده است.
چنانچه قصد دارید مرسولهای را به خارج از کشور ارسال کنید، این کار را به ما بسپارید. ما آمادهایم محصولات شما را به هر نقطهای از جهان ارسال کنیم.
ازین که تا پایان همراه ستاره آبی دریا بودهاید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم مطالب بیان شده، برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد.
با سلام
پاکت نامه جهت ارسال به کشور اوکراین داشتم .خواستم کسی اطلاع دارد کدام شرکت قادر به انجام آن میباشد با توجه به شرایط جنگ و لغو پروازها آیا از طریق کشتی .یا هر طریقی امکان انجام کار بنده وجود دارد ؟؟؟؟؟شماره تماس ۰۹۳۸۴۲۵۹۲۲۸
سلام . وقتتون بخیر
متاسفانه به خاطر شرایط جنگ امکان ارسال هوایی وجود نداره . دریایی هم ما کلا بسته های کوچیک رو دریایی جابجا نمیکنیم .
با آرزوی موفقیت