حمل کالای فوق سنگین چیست ؟ نکته اینجاست که نمی توان کامیون مورد نیاز را بدون اطلاع از وزن بار مشخص نمود. کامیون های حمل بار دارای انواع مختلفی هستند، که هر کدام برای حمل بار با تناژ معین به کار گرفته می شوند. در بارهای بالای بیشتر از ده تن انواع خاور یا کامیون برای جا به جایی و حمل بار مناسب نیستند، و باید از انواع ماشین های باری برای حمل آنها استفاده نمود.
برخی از انواع بار سنگین و فوق سنگین شامل موارد زیر هستند:
- حمل و جا به جایی آهن آلات در تناژ بالا
- حمل و جابه جایی دکل های مخابراتی
- حمل تجهیزات راه سازی
- حمل و جابه جایی ماشین آلاتی چون لودر و بلدوزر
- حمل و جا به جایی نوار نقاله
- حمل و جا به جایی انواع تانکر
- حمل و جا به جایی و انتقال سنگ های معدنی
- حمل و جا به جایی سازه های بزرگ فلزی
- حمل و جا به جایی خانه های از پیش ساخته و کانکس و موارد دیگر
برای حمل و نقل و جا به جایی محموله های سنگین و فوق سنگین شرکت های باربری معتبر این کار را انجام می دهند که مجهز به انواع ماشین های باری بوده و می توانند متناسب با وزن و ابعاد بار بهترین ماشین و کامیون را در اختیار شما قرار دهند. همچنین علاوه بر حمل بار دارای بارنامه و بیمه نامه هستند که از مجوزهای ضروری برای حمل بار هستند. از خدمات تخصصی شرکت حمل بار همچنین حمل محموله های ترافیکی بوده که علاوه بر بارنامه و بیمه نامه باید مجوزهای ترافیکی و در صورت نیاز ماشین های اسکورت را نیز در اختیار داشته باشند.
منظور از محموله های ترافیکی چیست؟
این گونه محموله ها بارهای سنگینی هستند که ابعاد غیر استاندارد دارند. همچنین در برخی موارد طول یا عرض و حتی ارتفاع یک محموله بیش از حد مجاز و استاندارد است که جزو محموله های ترافیکی محسوب می شوند. برای حمل بارهای ترافیکی از انواع تریلی ها، کمر شکن ها و بوژی ها استفاده می شود و این محموله نیز در ردیف کالاهای سنگین و فوق سنگین قرار می گیرد. همچنین برای حمل آنها نیز باید مجوزهای لازم و ضروری را که به آن مجوزهای ترافیکی نیز گفته می شود دریافت کرد. این مجوز توسط وزارت راه به شرکت های باربری معتبر صادر می گردد.
علاوه بر آن حمل برخی از محموله های ترافیکی باید توسط ماشین های اسکورت ( برخی ماشین های اسکورت نظیر عموما سواری و وانت هستند ) انجام گیرد، تا در کنار تریلی حمل بار جهت محافظت از بار حرکت نموده و سایر وسایل نقلیه با آن برخورد نکنند.
انواع ماشین های حمل بار کالاهای سنگین و فوق سنگین
همانطور که گفته شد برای حمل کالاهای فوق سنگین انواع ماشین های باری نظیر انواع تریلی، کمرشکن ها و بوژی ها و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه توضیحاتی کوتاه در مورد حمل بار با هر یک از آنها داده شده است.
حمل بار با تریلی
تریلی ها انواع مختلف دارند که برای حمل محموله های سنگین از آنها استفاده می شود. از پر کاربرد ترین این ماشین ها تریلی ۱۸ چرخ بوده که برای حمل بار شهری و بین شهری می باشد. از اصلی ترین تریلی ها که در حمل کالاهای فوق سنگین مورد استفاده قرار می گیرند می توان به آنها اشاره کرد موارد زیر هستند:
تریلی کفی
نوع ساده تریلی می باشد که می تواند طیف وسیعی از بارها را حمل کند. این نوع تریلی فاقد هر گونه دیوار یا اتاق بوده و به همین دلیل بارگیری ها در آن ساده انجام می گیرد. به طوری که از هر جهتی می توان بارگیری را روی آن انجام داد.
تریلی بغلدار
این تریلی ها مانند کفی ها هستند، ولی در اطراف آنها دیوارهایی با قابلیت باز و بسته شدن وجود دارد که از این لحاظ با کفی ها فرق می کنند. بارگیری این تریلی ها ساده بوده و می توان محموله های سنگین را با استفاده از جرثقیل و یا لیفتراک بار بر روی آن قرار داد.
تریلی چادری
تریلی های چادری همان ترانزیت ها هستند و جهت حمل بارهای سنگین گمرکی، شهری و بین شهری از آنها استفاده می گردد. این تریلی ها جهت محافظت از بار با چادرهایی پلیمری مسقف شده و جهت بارگیری باید پرده های چادر را کنار زده و بارگیری را انجام داد. این چادرها جهت بارگیری به راحتی از بغل باز می شوند.
نوع دیگری از تریلی ها به نام تریلی های درکشنده نیز وجود دارند که به آنها کله تریلی نیز گفته می شود که مشابه همدیگر بوده اما در نوع بارگیری متفاوت هستند.
حمل محموله با کمر شکن
از ماشین های خیلی تخصصی که ویژه برای حمل بارهای سنگین و فوق سنگین با ظرفیت ۱۶ الی ۸۰ تن شهری و بین شهری و نیز حمل محموله های ترافیکی از آنها استفاده می شود، کمر شکن ها می باشند. کمر شکن ها انواع مختلفی دارند که با توجه به تناژ و ابعاد بار قابل حمل با هم فرق دارند.
کمر شکن دو محور: این تریلی ها برای حمل بار تا ظرفیت ۲۵ تن مورد استفاده قرار می گیرند.
کمر شکن سه محوره: برای حمل بار تا ظرفیت ۶۰ تن مناسب هستند.
کمر شکن چهار محور: کاربرد آنها برای حمل بار تا ظرفیت ۸۰ تن می باشد.
حمل کالای سنگین با بوژی
غول آسا ترین ماشین های حمل بارهای سنگین بوژی ها هستند که بیشترین حجم و وزن بار را حمل می کنند. بوژی ها به دلیل مقاومت و ایستادگی زیاد، بارها را با حجم و وزن مناسب حمل نموده و ظاهر سفت و خشکی دارند.
بوژی ها مجهز به سیستم پنوماتیکی بوده و از این رو نرم و روان حرکت می کنند تا کمترین فشار به بار وارد شود. در واقع این ماشین ها کمرشکن هایی با لاستیک زیادتر از حالت نرمال می باشند که تعداد آنها با توجه به نوع بار و ماشین متغیر است.
به طوری که با افزایش بار تعداد لاستیک ها بیشتر می شود تا موازنه نیروی وزن در همه جا یکسان باشد. همچنین بوژی های با تعداد لاستیک کمتر برای بارهای سبک تر کاربرد دارند.
نکات مهم در حمل بار
روش های حمل بار به دو نوع شهری و بین شهری است که حمل زمینی اصلی ترین روش برای حمل بار سنگین و فوق سنگین می باشد.
به طور معمول برای حمل کالاهای صنعتی و تجاری و سایر لوازم اسباب کشی منزل و شرکت ها از ماشین های باربری سبک و سنگین بر حسب نوع و وزن بار استفاده می شود. البته در فضای درون شهری استفاده از باربرهای سنگین ساعت مجاز برای فعالیتشان محدود است. اما در روش بین شهری از ماشین های سنگین برای حمل بار استفاده می گردد. زیرا محدودیت کمتری در جاده های بین شهری و گمرکی برای تردد ماشین های سنگین وجود دارد.
بنابراین پیش از هر اقدامی نیاز است تا روش حمل بار خود را شناخته و نسبت به روش حمل در بسته بندی، ارسال کالا و هزینه های باربری دقت زیادی داشته باشید. زیرا که در مسافت های طولانی طبیعتا زمان باربری نیز بیشتر خواهد بود.
دیگر آنکه ممکن است شرکت های باربری در برخی ایام حجم کار زیادی داشته باشند. بنابراین قبل از هر اقدام در مورد حمل کالا دو هفته قبل برای حمل بار مورد نظرتان برنامه ریزی کنید. همچنین بهتر است که قوانین هر موسسه و شرکت مورد نظرتان برای باربری را بررسی و مطالعه نمایید.
زیرا اغلب شرکت های باربری توافقات لازم را با مشتری انجام می دهند و طبق قوانین خاصی حمل بار مشتری را به عهده می گیرند. اما در برخی شرکت ها قوانین خاصی وجود ندارد و توافقی با مشتری انجام نمی شود. از این رو مسئولیت و هزینه مشتری به هر نحو و با هر باربری و مسیر و روشی انجام می گیرد. حتی گاهی حمل بار مشتری بر روی عرشه و یا زیر عرشه و بدون اطلاع مشتری انجام می شود.
عوامل مختلفی از جمله مسافت باربری، نوع کالا، وزن کالا و غیره در هزینه های نهایی حمل بار موثر می باشند. بنابراین هر شرکت باربری دارای قیمت ثابت و واحدی برای خدمات رسانی نمی باشد. به طوری که شرکت های حمل بار هر کدام دارای یک تعرفه روزانه برای اجاره کامیون هستند. به این معنی که به ازای هر کیلومتر باربری به مبلغ و هزینه نهایی افزوده می شود.
از این رو بررسی قیمت حمل بار و خدمات رسانی شرکت های باربری می تواند به شما در صرفه جویی هزینه ها کمک کند.
نکته دیگری که باید در حمل بار در نظر گرفت نحوه و کیفیت بسته بندی کالا است که می تواند از کالا در برابر ضربه، جذب رطوبت، تغییر شکل و غیره محافظت کند. شرکت های حمل بار و باربری معتبر تخصص زیادی در بسته بندی کالاها دارند، به نحوی که از ایجاد خسارت های احتمالی جلوگیری نموده و با خیالی آسوده بتوانید کالاهای خود را بدون استرس و در کوتاه ترین زمان ممکن به مقصد برسانید.
هر کامیونی که برای حمل بار در نظر گرفته می شود، دارای ظرفیت و گنجایش متفاوتی جهت ذخیره سازی و جا به جایی بار است. از این رو محاسبه و انتخاب وسیله حمل بار مورد نظرتان با توجه به میزان و ابعاد بارتان بر اساس متر مکعب از اهمیت زیادی برخوردار می باشد، تا هزینه اضافی برای باربری پرداخت نکنید.
زیرا که انتخاب کامیون با گنجایش کم هزینه های باربری را افزایش می دهد. از طرفی انتخاب کامیون با گنجایش بالا نیز احتمال آسیب دیدن کالا را بیشتر می کنو بنابراین بهتر است جهت انتخاب کامیون حمل و نقل مناسب یک شرکت باربری معتبر مشورت نموده و بررسی های لازم را جهت انتخاب کامیون مورد نیازتان به عمل آورید.
از موارد مهم در حمل بار اینکه به بیمه شدن وسایل و کالاهای قابل حمل اهمیت بدهید. زیرا برخی کالاها حتی با بسته بندی احتمال آنکه آسیب ببیند زیاد هستند. بنابراین بهتر است نسبت به بیمه شدن وسایل از شرکت های معتبر در این باره کمک بگیرید.
در نهایت اینکه تجهیزات مورد نیاز مانند گاری های کوچک حمل، جرثقیل و غیره را برای حمل بار خود در نظر گرفته تا انتقال به داخل کامیون آسان تر انجام بگیرد.
هزینه حمل بار سنگین هوایی
برای حمل هوایی عوامل مختلفی در حمل و انتقال کالا هستند که در هزینه های این روش حمل نیز موثر می باشند.
عواملی همچون قیمت ارز، نوع آژانس هواپیمایی، نوع و کیفیت خدمات بار، مسافت میان مبدا و مقصد، وزن بار و موارد دیگر در هزینه حمل بار هوایی تاثیر می گذارند. اما اگر نوع بار از نوع سنگین و خطرناک باشد، برای حمل آن تعرفه از نوع بارهای معمولی بیشتر خواهد بود.
البته برای بارهای فوق سنگین به ندرت از روش حمل بار هوایی استفاده می شود، و استفاده از این روش با توجه به شرایط و عوامل مختلفی صورت می گیرد.
بیمه باربری برای حمل محموله های سنگین و فوق سنگین
شرکت های باربری معتبر برای حمل بارهای سنگین و فوق سنگین و ترافیکی بیمه نامه صادر می کنند. این بیمه نامه سقف و هزینه مشخصی نداشته و مطابق با ارزش مالی بار با توجه به اظهار نظر صاحب بار تعیین می گردد.
بنابراین شرکت باربری تمامی بارهای ارسال شده توسط تریلی، کمرشکن، و بوژی را از ابتدی بارگیری تا زمان تخلیه و تحویل کالا بیمه نموده تا در صورت بروز هر گونه خسارت تمامی زیان وارده را جبران کند.
منبع : irclearance