حمل بار هوایی | روشهای مختلف حملونقل هوایی از سال ۱۹۰۳ میلادی، که برادران رایت رویای پرواز انسان را به حقیقت بدل کردند، بیش از یک قرن میگذرد. در قریب ۱۲۰ سال گذشته، صنعت هوایی پیشرفت خیره کنندهای داشته است. جابجایی مسافر و حمل بار هوایی، از مهمترین کارکردهای هواپیماهای امروزی هستند. به لطف سرعت و توان پرواز هواپیماها، جابجایی بارهایی که از ارزش بالایی برخوردارند، در سریعترین زمان ممکن شده است. در سوانح طبیعی، کمکهای امدادی را تنها از طریق حملونقل هوایی میتوان به موقع و به شکل سریع به دست مردم آسیب دیده رساند. در اگر چه بیش از 70 درصد حملونقل در جهان بر عهدهی حملونقل دریایی است، اما بدون حمل هوایی، به راستی صنعت حملونقل بینالمللی، چیزی کم دارد. در این محتوا قصد داریم درباره اهمیت و شیوههای حمل بار هوایی بیشتر بدانیم. لطفا bsl را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.
انواع حمل بار هوایی
در صنعت حملونقل هوایی، بار به دو شکل جابجا میشو. این دو شیوهی حمل بار هوایی عبارتند از فریت بار مسافری و کارگوی بار.
- فریت بار مسافری FREIGHT
- کارگوی بار CARGO
فریت بار مسافری
فریت بار شیوهای از حمل بار هوایی است که مربوط به بار مسافران پروازها میشود. همان طور که میدانیم هر مسافر مجاز است وزن محدودی بار (در حدود ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم) همراه داشته باشد. اکثر مسافران هواپیما، بار بیشتری از این حد مجاز دارند که باعث میشود مشمول جریمه اضافه بار شوند.
برای اجتناب از جریمه اضافه بار، مسافران میتوانند بار خود را فریت کنند. کلمه فریت FREIGHT واژهای لاتین به معنای جابهجایی و انتقال بار است. در این روش حملونقل بینالمللی، بار فریت شده توسط هواپیماهای باری به مقصد مسافر فرستاده میشود.
نکته مهم درباره فریت بار مسافری این است که حتما فرستنده بار باید دارای بلیط پرواز باشد. فریت بار باعث میشود هزینههای حمل بار هوایی نسبت به جریمه اضافه بار، یک سوم کاهش یابد. برای فریت بار، معمولا مسافر باید به همراه مدارک شخصی و بلیط پرواز خود به باربری فرودگاه مراجعه نماید.
مدارک مورد نیاز برای فریت بار مسافری
مدارک مورد نیاز شما برای فریت بار مسافری عبارتند از:
- مدارک شناسایی شامل کارت ملی
- پاسپورت مسافر
- پرینت بلیط پرواز
کارگوی بار
اصلیترین روش ارسال بار هوایی، روش کارگو است. این روش مخصوص ارسال بارهای تجاری و صادراتی است. همان طور که اشاره شد کالاهایی که دارای ارزش و بهای اقتصادی بالا و یا محدودیت زمانی ارسال (مانند داروهای خاص) هستند، کارگو میشوند.
هزینه حمل بار هوایی در مقایسه با روشهای جایگزین مانند، حملونقل زمینی و یا حملونقل دریایی به مراتب بیشتر است.
برای کارگوی بار تجاری، حتما فرستنده بار باید دارای کارت بازرگانی باشد.
مدارک مورد نیاز برای کارگو بار
برخی از مهمترین مدارک لازم برای حمل بار هوایی کارگو عبارتند از:
- معرفی نامه نماینده بازرگان یا شرکت صادرکننده ؛ شرکت صادراتی باید نماینده خود را برای انجام امور گمرکی فرودگاه امام خمینی، با سربرگ شرکت و مهر و امضا، معرفی کند.
- کارت بازرگانی ؛ برای صادرات و حمل بارهوایی، کارت بازرگانی از الزامات است .
- در صورتی که بار شما ساخت ایران نباشد، جهت صادرات آن کلیه مدارک مبنی بر واردات قانونی آن از گمرک جمهوری اسلامی ضروری میباشد .
- مجوزات خاص مانند برگه استاندارد یا برگه بهداشت ؛ برای صادرات کالاهایی، مانند زعفران یا وسایل صنعتی، برگه استاندارد واحد فروشنده یا تولیدی حتما باید وجود داشته باشد.
همچنین برای محصولات غذایی، از واحدهای تولیدی معتبر، احتیاج به برگه بهداشت آن واحد تولیدی و مجوز تولید لازم است .
- محصولات آزمایشگاهی و پتروشیمی، احتیاج به عرضه برگه MSDS و همچنین در صورت نیاز آنالیز آزمایشگاه دارند.
ارسال لوازم منزل از طریق حمل بار هوایی
بسیاری از کسانی که قصد مهاجرت به کانادا، اروپا و سایر کشورهای خارجی را دارند، مایلند لوازم منزلشان را با خود ببرند. بهترین روش برای انتقال لوازم زندگی، فریت بار مسافری است. برای فریت لوازم منزل بهتر است حدود ۲ هفته پیش از پرواز اقدام کنید.
این کار باعث میشود وسایل تقریبا همزمان با پروازتان به مقصد شما فرستاده شوند. طبق قوانین بیشتر کشورها، لوازم منزل شما مشمول حق گمرکی نخواهد شد.
برای مثال اگر شما به کانادا مهاجرت کنید، تا ۴ سال فرصت دارید لوازم شخصی خود را بدون پرداخت عوارض منتقل کنید. البته مشروط به اینکه فرمهای مربوطه مانند فرم دیکلریشن را در ورود به خاک کانادا پُر کنید و تحویل اداره مهاجرت دهید.
مراحل فریت لوازم منزل
اگر میخواهید لوازم منزل را به وسیله حمل بار هوایی به خارج ارسال کنید، این مراحل را به یاد داشته باشید.
-
مشاوره
ارتباط با یک شرکت حملونقل هوایی و دریافت اطلاعات اولیه و مشاوره ب شما کمک بسیاری میکند.
-
بستهبندی
بستهبندی بارهای هوایی باید به صورت استاندارد و حرفهای انجام شود. شرکتهای حملونقل عموما اصرار دارند این بستهبندی توسط پرسنل کاربلد آنها انجام شود. البته بستهبندی بار مشمول هزینههای اضافه برای شما خواهد بود. اما خیال شما را بابت سالم و ایمن رسیدن لوازمتان راحت میکند.
بستهبندی میتواند توسط تیم باربری هوایی در منزل شما انجام و سپس به فرودگاه حمل شود. یا این که شما میتوانید بار را در فرودگاه تحویل نمایندگی شرکت برای بستهبندی و لیستبرداری بدهید.
-
انجام امور گمرکی
انجام امور ادرای و گمرکی یکی از اصلیترین بخشهای حمل بار هوایی است. مدارک لازم از قبل توسط شرکت به شما اطلاع داده خواهد شد. احتمالا نیاز باشد خودتان به همراه مدارک شناسایی و پرینت بلیط پرواز در فرودگاه حاضر شوید.
-
سم پاشی
وسایل چوبی مانند مبلمان و جعبههای چوبی باید سمپاشی و تسمهکشی شود.
-
صدور بارنامه رسمی
انجام بیمه و صدور بارنامه رسمی بر عهده شرکت حملونقل هوایی است.
- تحویل بار
در آخرین مرحله، بار به هواپیمایی تحویل میشود. همچنین به مالک یا فرستنده بار، کد رهگیری داده میشود. از طریق این کد رهگیری و ورود به سایت شرکت، میتوانید به صورت لحظهای محموله خود را رصد کنید.
هزینه حمل بار هوایی
عوامل و فاکتورهای مختلفی در محاسبه هزینه حمل بار هوایی تاثیر دارند. نوع خدمات، هزینههای بیمه، بستهبندی، حمل، انبارداری، تعرفههای حمل هوایی، عوارض و … از این جملهاند.
اما وقتی از خدمات صحبت میکنیم، منظور ما چیست؟ شرکتهای حملونقل هوایی خدمات مختلفی به شما ارائه میکنند که هزینههای متفاوتی دارند. به عنوان مثال، اگر شما با سرویس درب تا درب یا DOOR TO DOOR بار خود را بفرستید، هزینه بیشتری باید بپردازید.
معمولا اگر تا ۴۸ ساعت بار شما در انبار مقصد منتظر تحویل باشد، مشمول هزینه اضافه انبارداری نمیشود. اگر بار شما در وزن و حجم بالایی باشد، که نیاز به خدمات حمل متفاوت مانند لیفتراک باشد، طبیعتا هزینه آن از شما دریافت خواهد شد.
در مورد هزینه عوارض گمرکی بارتان، باید حتما با کارشناسان شرکت مشاوره کنید. چنانچه ارزش کالای شما از حد مشخصی کمتر باشد، مشمول دریافت عوارض نخواهد شد.
میزان حق بیمه طبیعتا تابع ارزش کالا و نوع خدمات درخواستی شما است.
هزینه ارسال بار هوایی چگونه محاسبه میشود؟
تعرفههای حمل بار هوایی نیز توسط شرکت هواپیمایی مشخص میشود. هواپیماهای خارجی، تعرفههای فریت بالاتری نسبت به شرکتهای داخلی دارند. معمولا این تعرفه، بر اساس وزن جرمی یا وزن حجمی محاسبه میشود.
وزن جرمی که همان وزن معمول بار است، اما وزن حجمی از تقسیم حجم بار بر عدد ۶۰۰۰ به دست میآید.
اگر وزن حجمی بزرگتر از وزن جرمی باشد، مبنای محاسبه تعرفه وزن حجمی خواهد بود. معمولا شرکتهای هواپیمایی برای رنجهای مختلف، تعرفههای متفاوتی دارند.
این رنجهای وزنی عبارتند از:
- تعرفه حمل بار هوایی تا ۴۵ کیلوگرم
- تعرفه حمل بار هوایی از ۴۵ تا ۱۰۰ کیلوگرم
- تعرفه حمل بار هوایی از ۱۰۰ تا ۳۰۰کیلوگرم
- حمل بار هوایی بیشتر از ۳۰۰ کیلوگرم
توجه داشته باشید زمانی که شما از کارشناسان شرکت حملونقل مشاوره میگیرید، تمامی هزینهها را با جزئیات بپرسید. این موضوع به شما کمک میکند بدانید دقیقا برای هر خدماتی چه هزینهای را میپردازید.
پست هوایی اکسپرس
اگر بار یا مرسوله شما کوچک است، میتوانید از خدمات پست بینالمللی اکسپرس استفاده کنید. معمولا مرسولات اکسپرس، بین 5 تا 14 روز کاری از ایران به سایر نقاط دنیا ارسال میشوند. خدمات پست اکسپرس، راهی ایمن و مطمئن، در عین حالی سریع برای ارسال بار هوایی در مقیاس کوچک است.
ارسال بار هوایی bsl
شرکت ستاره آبی دریا bsl ، پیشرو در صنعت حملونقل بینالمللی، بار و مرسولات شما را به چهار روش به سراسر دنیا ارسال میکند.
- حمل هوایی
- حمل دریایی
- حمل جادهای
- حملونقل ریلی
کلیه خدمات گمرک، ترانزیت کالا، خدمات پست بینالمللی و انواع سرویسهای متنوع برای رفاه حال مشتریان در bsl صورت میگیرد. bsl با بیش از دو دهه فعالیت مداوم، آماده هستیم بار و مرسولات شما را به هر کجایی که تمایل دارید ارسال نماییم. از شما دعوت میکنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره، با متخصصان و مشاوران bsl تماس بگیرید.
سخن پایانی
ارسال بار هوایی، اگر چه هزینهی بیشتری از روشهای دیگر به مشتری تحمیل میکند، اما گزینهای مناسب برای بارهای کوچک و مقاصد تجاری در مقیاس محدود است. ارسال بار هوایی، نسبت به سایر روشهای دیگر حملونقل، ایمنی بیشتر و سرعت بالاتری دارد و خدمات رفاهی مختلفی را به مشتریان ارائه میدهد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینهی حملونقل بینالمللی کالا و حمل هوایی، از شما دعوت میکنیم با ستاره آبی دریا bsl تماس بگیرید.
ازین که تا پایان همراه این مقاله بودهاید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم مطالب ارائه شده، برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد.