همان طور که در جابجایی مسافران بین دو شهر دور یا دو کشور مختلف، هواپیما سریعترین و بهترین انتخاب ممکن است، قطعا حمل بار با هواپیما نیز، سریعترین حالت ممکن برای انتقال کالا از یک کشور به کشور دیگر است. حمل بار هوایی هم برای بارهای مسافری و هم برای اهداف تجاری یا همان صادرات و واردات مورد استفاده قرار میگیرد. البته ساز و کار حمل بار با هواپیما برای هر کدام از این حالتها روال اداری متفاوتی دارد که در ادامه بیشتر با جزئیات آن آشنا میشویم. از شما دعوت میکنیم با b.s.l همراه باشید:
حمل بار هوایی
کارگو Cargo و فریت Freight
اصولا حمل بار هوایی به دو صورت امکانپذیر است؛
- حالت اول، حمل بار هوایی برای اضافه بار مسافری که در اصطلاح، به آن فریت بار Freight گفته میشود. شما به عنوان مسافر در زمان پرواز، تا حد محدودی مجاز هستید همراه خود بار داشته باشید و در صورت داشتن اضافه بار، مشمول جریمه خواهید شد. برای صرفهجویی و اجتناب از پرداخت جریمه اضافه بار، بهتر است از شیوه حمل بار هوایی فریت استفاده کنید.
به عنوان مثال، ممکن است یک خانواده قصد مهاجرت به خارج از کشور را داشته باشند و بخواهند اسباب خانه خود را همراه خود به کشور جدید منتقل کنند. برای این کار باید از طریق شرکتهای حملونقل هوایی اقدام به فریت بار کرده تا از طریق حمل بار با هواپیما ، آن را در مقصد مورد نظر تحویل بگیرید. معمولا فریت بار را باید با هماهنگی و مشاوره شرکت باربری هوایی مورد نظر و چند روز پیش از مسافرت انجام دهید تا فاصله زمانی زیادی بین مهاجرت و انتقال بار به مقصد به وجود نیاید.
باید توجه داشته باشید فریت بار مخصوص مسافرانی است که دارای بلیط پرواز به کشور مقصد هستند.
- شکل دوم حمل بار هوایی ، شیوه کارگو Cargo است. حمل بار هوایی به این شیوه، مخصوص اهداف تجاری است و روال اداری مخصوص به خود را دارد. داشتن کارت بازرگانی ، تاییدیهها و اظهارنامه صادراتی برای حمل بار با هواپیما الزامی است.
به طور خلاصه حمل بار هوایی به این دو شکل است:
حمل بار هوایی کارگو مخصوص اهداف صادارتی و تجاری
حمل بار برای مقاصد شخصی و اضافه بار مسافری ( فریت بار )
ارسال بار هوایی خارجی
با توجه به این که امروزه رقابت گستردهای بین شرکتهای حملونقل هوایی مختلف و همچنین ایرلاینها در مورد جلب رضایت مشتریان و ترغیب آنها وجود دارد، شرکتهای ارسال بار هوایی خارجی ، شکلهای مختلفی از خدمات را برای حمل بار به مشتریان خود پیشنهاد میدهند تا نهایت آسودگی خاطر را برای مالک و ارسال کننده بار فراهم کنند.
برای مثال، شما میتوانید بار خود را در محلی که مایلید به شرکت باربری هوایی تحویل دهید و به همین شکل آن را در مقصد و در هر نقطهای که مطلوب شماست تحویل بگیرید که به شیوه DOOR TO DOOR معروف است. در این صورت بستهبندی، انتقال زمینی تا فرودگاه، تشریفات اداری و گمرکی و حمل بار با هواپیما به کشور مقصد و نهایتا حمل زمینی تا نقطه دلخواه شما، تماما به عهده شرکت حملونقل هوایی خواهد بود.
البته شما میتوانید بار را در فرودگاه مبدا تحویل دهید و در فرودگاه مقصد تحویل بگیرید و حق انتخاب در این خصوص با شماست.
یکی دیگر از خدمات ویژه که شرکت باربری هوایی با هماهنگی ایرلاینها انجام میدهند، حمل بار هوایی کالاهای خطرناک است.
همچنین میتوانید یک کالا را ابتدا به یک مقصد میانی جهت مونتاژ یا ایجاد تغییراتی در کالا، ارسال و نهایتا به مقصد نهایی بفرستید. البته به دلیل تفاوت شیوه کاری هر شرکت، بهتر است پیش از انتخاب شرکت باربری هوایی مورد نظر، به طور کامل در مورد لیست خدماتی که ارائه میکنند و نحوه هزینهها مشاوره کنید تا بتوانید بهترین تصمیم ممکن را بگیرید.
خدمات بار هوایی
- حمل بار از فرودگاه مبدا به فرودگاه مقصد
- حمل بار از فرودگاه مبدا و تحویل در محل دلخواه فرستنده در کشور مقصد
- دریافت و بستهبندی بار در محل دلخواه فرستنده و تحویل بار در فرودگاه مقصد
- دریافت و بستهبندی بار در محل دلخواه فرستنده و تحویل در محل دلخواه فرستنده در کشور مقصد
- حمل بار هوایی کالاهای خطرناک
- حمل بار به مقصد میانی
- حمل بستههای کوچک و کالاهای حجیم OVERSIZE
- EX WORK
- بستهبندی و labling و انجام کلیه تشریفات گمرکی و صدور بارنامه
- حمل حیوان زنده
- حمل بسته اکسپرس ( پست سریع )
- انبارداری بار به مدت مشخص در مبدا یا مقصد
قیمت حمل بار هوایی خارجی و داخلی
قیمت حمل بار هوایی خارجی یا داخلی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آنها، مقصد بار ، وزن یا حجم محموله ، نوع کالا ، نوع بستهبندی ، نحوه حمل بار هوایی ، قیمت پایه شرکت باربری و ایرلاین انتخابی و فاکتورهای مختلف است.
بدیهی است قیمت حمل بار هوایی خارجی نسبت به قیمت حمل بار هوایی داخلی گرانتر است و تابع قوانین کشور مبدا و کشور مقصد است.
مواردی که در قیمت حمل بار داخلی و خارجی دخیل است عبارتند از:
- نوع کالا
- وزن یا حجم کالا
- نوع بستهبندی
- نوع خدمات دریافتی ( شیوه حمل هوایی )
- فاصله بین مبدا و مقصد
- نوع ایرلان و شرکت باربری هوایی
همان طور که اشاره شد یکی از فاکتورهای قیمت حمل بار هوایی خارجی یا داخلی ، وزن بار است. 4 تعرفه مختلف برای وزن بار وجود دارد که عبارتند از :
- تعرفه وزن تا 45 کیلوگرم
- تعرفه وزن تا 100 کیلوگرم
- تعرفه وزن از 100 تا 300 کیلوگرم
- تعرفه وزن 300 کیلوگرم به بالا
مدت زمان حمل بار با هواپیما
طبیعی است که نمیتوان برای هر نوع حمل بار با هواپیما یک بازه زمانی دقیق مشخص کرد، زیرا بسته به نوع حمل، محل مقصد ، نوع بار و عوامل دیگر ممکن است مدت زمان متفاوتی نیاز باشد تا بار به مقصد برسد، اما به طور کلی، باید بین 3 روز تا یک هفته برای حمل بار هوایی خارجی را در نظر بگیرید.
مدت زمان دقیق را میتوانید با مشاوره شرکت باربری خود مشخص کنید. برای مثال حمل بار هوایی از دبی به ایران معمولا 3 تا 5 روز طول میکشد.
برای حمل بار با هواپیما به چه مدارکی نیاز است ؟
همان طور که پیشتر گفته شد مدارک مورد نیاز برای فریت بار مسافری با حمل بار کارگو متفاوت است. به طور کلی برای فریت بار مسافری به این مدارک نیاز است :
- پاسپورت و کارت ملی
- بلیط
- جواز فریت بار مسافری یا پته گمرکی
- بارنامه
- فهرست وسایل یا فرم پکینگ لیست
فریت بار مخصوص مسافران است و دارای معافیتهای گمرکی است، چون به واسطه مسافرت فرد است که فریت بار انجام میشود. مدارک شخصی مسافر مانند پاسپورت، کارت ملی و بلیط پرواز از الزامات ارسال بار هوایی به شیوه فریت است.
زمانی که اثاثیه یا بار شما بستهبندی میشود فرمی توسط صاحب بار تکمیل شود که نام آن پکینگ لیست یا فهرست لوازم است. صحت اطلاعات این فرم به عهده صاحب بار است و ماموران گمرکی مجاز هستند در صورت مشکوک شدن، بستهبندی کالا را باز کرده و در صورت اطلاعات ناصحیح، اقدامات قانونی را صورت دهند. البته این فرم همیشه و برای همه مقاصد مهاجرتی الزامی نیست.
زمانی که امور گمرکی بار انجام شد، پته گمرکی که همان مجوز ارسال بار است، توسط گمرک صادر میشود. پس از صدور مجوز ارسال بار، شرکت باربری میتواند اقدام به صدور بارنامه کرده و بار فریت گردد.
مدارک مورد نیاز برای حمل بار به روش کارگو
برای بار صادراتی یا کارگو به این مدارک نیاز دارید:
- کارت بازرگانی
- مجوز صادراتی از گمرک
- گواهینامههای مورد نیاز مانند بهداشتی یا استانداردی
- پکینگ لیست
- اسناد خاص
حمل بار هوایی از هند
هند یکی از مقاصد مهمی است که حملونقل باری از آن مرسوم است. مسافرینی که قصد سفر به کشور زیبای هندوستان را دارند، میتوانند با فریت بار یا کارگوی بار به هند ، بار تجاری یا مسافری خود را به این کشور انجام دهند.
سخن پایانی
حمل بار با هواپیما اگر چه نسبت به سایر شیوههای حملونقل گرانتر است اما محاسن و مزیتهایی دارد که باعث میشود شما نسبت به استفاده از آن اقدام کنید. ایمنی و حملونقل سریعتر نسبت به سایر روشهای دیگر، یکی از مزایای مهم حمل بار با هواپیما یا همان حمل هوایی نسبت به حمل و نقل دریایی است.
پیشنهاد میدهیم قبل از اقدام به انتخاب شرکت حملونقل خارجی یا حتی داخلی، شرایط حمل بار را بپرسید تا در این زمینه به مشکل بر نخورید. سابقهی خوب و نیکوی شرکت حملونقلی یکی از مهمترین مزایای است که در انتخاب شما دخیل بوده و به شما کمک میکند تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید.
این مقاله توسط شرکت B.S.L ستاره آبی دریا نگاشته شده است. شرکت BSL ، یکی از شرکتهای برجسته و ممتاز در زمینهی حملونقل بینالمللی کالا است و به شما این اطمینان را میدهد که حمل بار شما به بهترین شیوهی ممکن و با امنیت کامل به مقصد برسد.
ازین که تا پایان همراه این مقاله بودهاید از شما سپاسگزاریم و امیدواریم این محتوا برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد.