فریت بار چیست ؟ امروزه روشهای انتقال بار بسیار گسترده شده و به هر طریقی انجام میشود و شرکتهای حمل و نقل مختلفی این کار را انجام میدهند. فریت بار نیز یکی از این این روشهای انتفال بار است که بسیار رایج شده است. فریت بار به صورت هوایی، زمینی ریلی و دریایی قابل اجرا است. فریت با اینگونه کار میکند که شما بار را به همراه جزئیات به شرکت حمل و نقل تحویل داده و در خارج از کشور آن را تحویل میگیرید.
در نظر داشته باشید که تحویل به شرکت دیگر نیز ممکن است. در ادامه این مطلب با موضوع فریت بار چیست همراه شما هستیم. و نکاتی را در این باره به شما میگوییم.
فریت بار چیست ؟
فریت بار برگرفته شده از کلمات لاتین فریت (Freight) و بار (Cargo) است که اغلب در صنعت حمل و نقل به منظور حمل و ارسال هوایی، زمینی، دریایی و ریلی استفاده میشود. افرادی که قصد مهاجرت طولانی مدت را به کشورهای خارجی دارند و میخواهند که وسایل منزل خود را نیز با خود ببرند، باید از فریت بار استفاده کنند. این خدمت را اغلب شرکتهای حمل و نقل ارائه میدهند و هر شخص حقیقی و حقوقی میتواند از این خدمت استفاده کند. در نظر داشته باشید که از فریت بار در مقاصد داخلی نیز استفاده میشود.
انواع فریت بار
فریت بار زمینی
اغلب شرکتهایی که خدمت فریت بار را ارائه میدهند، اقدام به انتقال خرده بار شما به صورت زمینی به شهرهای اروپا، آمریکا و استرالیا نمیکنند، زیرا معتقدند حمل و کرایه یک ماشین برای هیچ کس به صرفه نیست.
فریت بار هوایی
در حال حاضر بهترین روش حمل بار، فریت بار هوایی میباشد که محدودیتهای کمتر و امنیت بیشتری نسبت به روشهای دیگر دارد.
فریت بار ریلی
با توجه به تحریمهای آمریکا علیه ایران حمل و نقل ریلی به اروپا، آمریکا و استرالیا و یا سایر کشورها، در حال حاضر ممکن نبوده و یا در صورت امکان فقط برای مقاصد داخلی میباشد.
فریت بار دریایی
این روش محدویت زیادی ندارد، اما در صورتی که میخواهید با کمک حمل ونقل دریایی بیشتر از 200 یا 300 کیلو بار را انتقال دهید، باید اقدام به اجاره کانتینر کنید که اصلا به صرفه نخواهد بود.
مراحل فریت بار
در ادامه مطلب فریت بار چیست به توضیح مراحل اولیه فریت بار میپردازیم. اگر قصد انتقال بار خود از طریق فریت بار را دارید باید با مراحل آن آشنا شوید. مراحل فریت بار عبارتند از:
- دریافت جواز فریت با مراجعه به بخش فریت در فرودگاهی که میخواهید بار را انتقال دهید
- بسته بندی وسایل خود را باید به بهترین شکل ممکن انجام دهید زیرا ممکن است در طول انتقال آسیب ببیند. با کمی صبر و حوصله میتوانید، بهترین بسته بندی را داشته باشید. بهتر است وسایل خود را با کارتن 5 لایه، نایلون حباب دار و سلفون بسته بندی کنید.
- حمل بار به دایره ارزیابی گمرک و انجام مراحل اولیه گمرکی
- دریافت پته سبز از گمرک و مراجعه به دفاتر شرکتهای حمل و نقل برای تهیه بارنامه و ملزومات دیگر
- مراجعه به دایره فوریت برای قرار دادن تگ بار بر روی کالاها
تفاوت بین کارگو بار و فریت بار چیست
کارگو بار و فریت بار تفاوت بسیار زیادی با یکدیگر ندارند. یکی از تفاوتهای کارگو بار و فریت با در روش هوایی هواپیماهای آنها است. برای فریت بار از هواپیماهای تجاری استفاده میشود، اما برای کارگو بار از هواپیماهای غول پیکر مثل بلوگا یا آنتونف 225 استفاده میشود.
یکی دیگر از تفاوتهای فریت بار و کارگو بار در زمانبندی تحویل کالا و رزرو هواپیما است. برای فریت بار باید 2 هفته زودتر با شرکتهای فریت بار هماهنگ کنید تا کارشناسان آن شرکت زمان کافی برای تکمیل مراحل ارسال بار را داشته باشند. معمولا فریت بار 2 الی 3 روز زودتر از پرواز مسافر انجام میگیرد و به همین دلیل بهتر است زمانبندی مناسبی را برای بسته بندی فریت بار انتخاب کنیم.
هزینههای فریت بار به خارج از کشور
شرکتهایی که اقدام به ارائه خدمات فریت بار میکنند، یک محدوده وزنی برای خود دارند که هزینههای دریافتی از مسافران نیز با وزن بار آنها محاسبه میشود. در ادامه وزنهایی که برخی از شرکتها برای تعیین هزینههای خود تعیین میکنند را به شما میگوییم.
- وزن تا ۴۵ کیلوگرم
- ۴۵ تا ۱۰۰ کیلوگرم
- ۱۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم
- بالای ۳۰۰ کیلوگرم
برای اغلب مسافران سوال است که هزینههای فریت بار چقدر است و چگونه برآورد میشود. جواب این سوال بسیار ساده است. شرکت فریت بار با توجه به کارهایی که انجام میدهد، هزینهای را از شما دریافت میکند. برخی از خدماتی که شرکتهای فریت بار به شما ارائه میدهند، میتوان به بسته بندی، حمل و نقل، متریال، کارتنهای بسته بندی و پالیت بندی اشاره کرد. بیشتر مسافران از اینکه شرکتهای فریت بار باید این کارها را انجام دهد خبر ندارد. متاسفانه برخی از شرکتها نیز در ابتدا فقط هزینه بارنامه را که شرکتهای هواپیمایی اعلام میکنند به مسافر اعلام میکنند که در نهایت وقتی بارنامه صادر میشود، مسافر با هزینه بالایی مواجه میشود. در ادامه هزینههای خارج کردن بار از فرودگاه را به شما میگوییم (با وزن 100 کیلو محاسبه شده است).
- کشور اتریش برای کالای مسافری حدود ۶۰ یورو
- کشور انگلیس برای کالای مسافری حدود ۱۵۰ پوند
- کشور کانادا برای کالای مسافری حدود ۱۰۰ دلار کانادا
- کشور استرالیا برای کالای مسافری حدود ۲۶۰ دلار استرالیا
- کشور آلمان برای کالای مسافری حدود ۵۰ یورو
- کشورهای اروپایی برای کالای مسافری حدود ۱۰۰ یورو
ممنوعیات فریت بار
- اقلامی مانند: عطر ادکلن، شامپوها،انواع نرم کنندها، انواع مواد آرایشی،الکل، اتانول، ترشیجات و سرکه که ایمنی هواپیما را به خطر میاندازند
- اسلحه، کلت و هر گونه تجهیزات نظامی
- اقلام گرانبها و با ارزش مانند طلا، نقره، سنگهای قیمتی و لوازم آنتیک و عتیقه، نسخههای خطی، تابلوهای منیاتوری, آثار هنری اصیل، قالی و قالیچههای قیمتی و هر گونه اشیاء تاریخی که جزئی از میراث و آثار فرهنگی و تاریخی کشور باشد.
- خارج کردن انواع فیلم، سی دی و غیره، فقط با داشتن مجوز قابل ارسال میباشد
نکات مهم درباره فریت بار
- اگر برای سفر خود شرکت هواپیمایی خاصی را در نظر دارید، مجبور نیستید بار خود را نیز با همان شرکت هواپیمایی انتقال دهید. شما حق این را دارید که شرکت دیگر را برای انتقال بار خود انتخاب کنید.
- شرکتهایی را برای فریت بار خود انتخاب کنید که دارای مجوز هستند و مکانی مشخصی را در فرودگاه دارند. برای زدن بارنامه این موضوع را در نظر داشته باشید که پته سبر را به افراد غیر مسئول تحویل ندهید.
- این موضوع را فراموش نکنید که هزینهای که برای فریت بار پرداخت میکنید، برای بارنامه است و آن را نیز باید با شرکتی که انتقال بار را انجام میدهد، حساب کنید. گمرک ایران هیچ هزینهای برای انجام مراحل اولیه گمرکی از شما دریافت نخواهد کرد و فقط مبلغ هزار تومان برای صدور پته کالای فوریتی دریافت میکند.
شرکتهای هواپیمایی رقابت تنگاتنگی با یکدیگر دارند و قیمتهای مختلفی را برای مسیرهای مختلف ارائه میدهند. همیشه از چند شرکت هواپیمایی قیمت بگیرید و بعد از اینکه بهترین قیمت را برای فریت بار پیدا کردید اقدام به زدن بارنامه کنید.
بارنامه فریت بار
برای فریت بار، در هر مکان دیگری که انتقال بار صورت میگیرد، بارنامه صدور میشود. این بارنامه حاوی اطلاعات مسافر نام، نام خانوادگی، شماره و غیره است که این شماره در اصل یک کد 11 رقمی دارد و 3 رقم سمت چپ آن نشان دهنده کد آن شرکت هواپیمایی است و بر روی برچسب چسبانده میشود. این برچسب بار، نوع بار، مبداء و مقصد و همچنین تعداد بستهها را نشان میدهد که باعث میشود بارها براحتی قابل شناسایی بوده و در حین پرواز هیچ مشکلی برای حمل و نقل شان پیش نیاید.
در این زمینه وب سایتهای شرکتهای هواپیمایی و سایر ارائه دهندگان خدمات بارنامه فریت بار، اطلاعاتی را در اختیار بازدید کنندگان و مسافرین گذاشته اند که میتوانید از طریق آنها پیش از پرداخت هزینهها و چگونگی فریت بار مطلع شوید.
مدارک لازم فریت بار
مدارکی که در ادامه مطلب فریت بار چیست به شما میگوییم برای اغلب شرکتها استفاده میشود. از مدارم مورد نیاز برای فریت بار میتوان به کپی پاسپورت، کپی بلیط، کپی کارت ملی، آدرس و تلفن مقصد اشاره کرد. توجه داشته باشید محدودیتی در مورد اتباع ایران یا خارج وجود ندارد و ده روز قبل از تاریخ سفر به فریت بار خود اقدام کنید.
سخن پایانی
در این مطلب از وب سایت شرکت حمل و نقل بین المللی ستاره آبی دریا با موضوع فریت بار چیست با شما همراه بودیم و نکاتی را در این باره به شما گفتیم. اگر قصد خارج شدن از کشور با وسیلههای خود را دارید، فریت بار بهتری روش انتقال کالا برای شما است. البته توجه کنید که کالای شما در لیست ممنوعات فریت نباشد تا با خیال راحت این کار را انجام دهید.