فریت بار فرودگاه امام چگونه است؟ از جمله موضوعاتی است که پیشنهاد میکنیم قبل از سفر به خارج از کشور آن را به صورت دقیق بررسی کنید. یکی از مشکلاتی که همیشه در سفر به خارج از کشور اذیت کننده است انتقال بار میباشد. مطابق قوانین ایرلاینها، هر مسافر امکان انتقال حجم مشخصی بار به مقصد را دارد. شما برای اینکه هنگام پرواز دچار مشکل نشوید و هزینه زیادی بابت انتقال بار خودتان پرداخت نکنید باید از فریت بار استفاده کنید. کلمه فریت به معنای بار است و به جای حمل هوایی بار مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از روش فریت برای تمام مسافرانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند مفید است اما برای افرادی که علاقه دارند به طور کامل از کشور مهاجرت کنند، ضروری میباشد.
شما با استفاده از این شیوه به آسانی میتوانید وسایل سنگین و مهم زندگی خودتان مثل مبلمان، تخت خواب، اسباب و اثاثیه خانه و… را به خارج از کشور منتقل کنید. استفاده از فریت بار کمک میکند تا شما بدون اینکه نیاز به پرداخت جریمه اضافه بار داشته باشید لوازم ضروری را به مقصد خودتان منتقل کنید و در مقصد از آنها استفاده ببرید. استفاده از فریت بار مدارک خاصی نمیخواهد. برای استفاده از فریت بار فرودگاه امام شما باید به قسمت فریت بار این فرودگاه مراجعه کنید و با در دست داشتن کارت ملی، گذرنامه و بلیط سفر از خدمات این بخش استفاده کنید. اما برای استفاده از این امکان، شما باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید و نکات مختلفی را هم مد نظر قرار دهید. در ادامه سعی میکنیم در مورد روش فریت بیشتر صحبت کنیم.
برای انجام فریت بار چه مراحلی را باید پشت سر بگذاریم؟
یکی از نکات بسیار مهمیکه در مورد فریت بار فرودگاه امام باید بدانید، مراحلی است که برای انجام این کار باید پشت سر بگذارید. این مراحل عبارتند از:
- در مرحله اول شما ابتدا باید جواز فریت را از طریق مراجعه به بخش فریت فرودگاه به دست آورید. این مجوز نشان میدهد که شما اجازه انتقال محموله خودتان به خارج از کشور از طریق فریت را دارید.
- دومین مرحلهای که برای انجام این کار باید پشت سر بگذارید بسته بندی وسایل است. توجه داشته باشید شما باید بسته بندی وسایل را به شکلی انجام دهید که هیچ گونه آسیبی به آنها وارد نشود. به هیچ وجه در بستهبندی عجله نکنید و سعی کنید بهترین شیوه را برای بسته بندی وسایل به اجرا بگذارید.
- در مرحله سوم شما باید به دایره ارزیابی گمرک مراجعه کنید و محموله خودتان را به آنجا انتقال دهید. در این مرحله تمامی فرایندهای اولیه گمرکی برای انتقال محموله انجام میشود و اقلام شما برای انتقال به مقصد آماده سازی میشوند.
- بعد از انجام مرحله سوم شما باید به دفتر شرکتهای حمل و نقل در فرودگاه مراجعه کنید و پته سبزی که از گمرک دریافت کردهاید را در اختیار آنها قرار دهید. این کار برای این انجام میشود که مراحل تهیه بارنامه و دیگر مدارک لازم جهت انتقال محموله پشت سر گذاشته شود.
- بعد از انجام مراحل قبلی در نهایت شما باید به دایره فوریت مراجعه نمایید. در این دایره تگ بار بر روی کالاهای شما قرار داده میشود و لوازم شما برای ارسال به مقصد مورد تایید قرار میگیرند.
در این شیوه نقل و انتقال بار، ارسال کدام لوازم غیر مجاز است؟
تجربه نشان داده مبلمان، وسایل آشپزخانه ، رختخواب و… محبوبترین وسایل بین ایرانیان برای فریت بار هستند. این موضوع نشان میدهد که اکثر افرادی که علاقه به مهاجرت از کشور دارند از این شیوه کمک میگیرند. به هرحال، برخی از لوازم هستند که حمل و نقل آنها با هواپیما میتواند خطراتی داشته باشد. به همین دلیل در کشورهای مختلف برای روش فریت قوانین و محدودیتهایی در نظر گرفتهاند. ممنوعیت در ارسال برخی کالاها از این شیوه در دو بخش تقسیم میشود. دسته اول لوازمیهستند که بر اساس قوانین کشورمان امکان ارسال آنها وجود ندارد. این لوازم عبارتند از:
- آثار و قطعات هنری مثل قطعات خوشنویسی شده یا اوراق مینیاتور و آثارهنری اصیل امکان انتقال به این شیوه به خارج از کشور را ندارند. چرا که احتمال دارد در هنگام سفر به ارزش هنری آنها آسیب جدی وارد شود.
- از دیگر اموال و وسایلی که شما نمیتوانید به این شیوه به کشورهای دیگر انتقال دهید میتوانیم به طلا و نقره، سنگهای قیمتی و ارز خارجی اشاره کنیم. در واقع وسایلی که خروج آنها به اقتصاد کشور آسیب وارد کند نمیتوانند به روش فریت بار منتقل شوند.
- ارسال وسایل نوستالژیک مثل عتیقه جات، کتابهای خطی یا چاپ سنگی و هر نوع میراث فرهنگی به دلیل اهمیت فرهنگی که دارند از طریق فریت بار ممنوع است. انتقال هوایی ممکن است به ارزش تاریخی این وسایل آسیب وارد کند. همچنین انتقال فرش و قالیچههای داخلی به خارج از کشور هم به این شیوه ممنوع میباشد.
- از دیگر وسایلی که انتقال آنها از طریق فریت بار فرودگاه امام ممنوعیت دارد، میتوانیم به اسلحه و مهمات نظامی، مشروبات الکلی و مواد مخدر اشاره کنیم.
براساس قوانین بین المللی ارسال چه کالاهایی با فریت ممنوع است؟
همانطور که در بخش اول اشاره کردیم در فریت بار فرودگاه امام برخی کالاها ممنوعیت دارند. کالاهایی که براساس قوانین داخلی ممنوع بودند را در بخش قبلی توضیح دادیم. اکنون میخواهیم در مورد کالاهایی صحبت کنیم که بر اساس قوانین بین المللی ارسال آنها ممنوع است:
- مطابق با قوانین بین المللی انتقال هر گونه لوازم آرایشی و بهداشتی مثل اسپری، شامپو ، نرم کننده و انواع دارو از طریق فریت ممنوع است.
- دسته دوم وسایلی که بر اساس این قوانین نمیتوان آنها را به این شیوه از کشور خارج کرد باتریها هستند.
- همانند قوانین داخلی ما در مورد فریت بار امکان ارسال اسلحه و مهمات در قوانین بینالمللی هم بر اساس این شیوه وجود ندارد.
بر اساس قوانین بین المللی شما نمیتوانید الکل، شربت آبلیمو ، سرکه و ترشیجات را از طریق فریت بار فرودگاه امام به خارج از کشور ارسال کنید.
مزایای فریت بار فرودگاه امام
استفاده از فریت بار فرودگاه امام، هم برای مسافران مزایا دارد و هم طبیعتاً دارای معایبی میباشد. در ابتدا قصد داریم مزایای این انتقال را با هم بررسی کنیم:
- مزیت اولی که فریت بار هوایی دارد زودتر رساندن بار به مقصد است. معمولاً با استفاده از این روش شما میتوانید حدود ۵ روز زودتر از مسیرهای زمینی و دریایی محموله خودتان را به مقصد ارسال کنید. ضمناً اگر زمان بندی مناسبی برای ارسال محموله داشته باشید دقیقا زمانی که خودتان به مقصد برسید آن را دریافت میکنید.
- دومین مزیت مهم استفاده از فریت بار مدل بسته بندی آن است. معمولاً در فریت بار هوایی محصولات را به گونهای بسته بندی میکنند که کمترین خسارت به آنها وارد شود. به همین دلیل این شیوه انتقال بار یکی از امنترین شیوهها محسوب میشود.
- اگر برای مسافرت صرفاً به خارج از کشور میروید و خرده بار دارید حتماً از فریت بار استفاده کنید. این روش انتقال بار، برای خرده بارها ارزانترین روش محسوب میشود.
- اگر زمان کافی برای انجام فرآیند ارسال بار به خارج از کشور ندارید میتوانید در شرکتهای فریت بار اینکار را به کارشناسان متخصص واگذار کنید. به این شکل هم خودتان را از یک موضوع خسته کننده و سخت خلاص کردهاید و هم در زمان خودتان صرفه جویی به عمل آوردهاید.
معایب این روش ارسال بار با فریت
همانطور که گفتیم در کنار مزایا، فریت بار معایبی هم دارد. اکنون میخواهم در مورد معایب آن نکاتی را خدمت شما بیان کنیم:
- اولین ایرادی که به فریت بار فرودگاه امام وارد است ساعات کاری کارکنان دفتر باربری میباشد. شما برای ارسال بار به شیوه فریت حتماً باید در ساعات ابتدایی اقدام کنید و طبیعتاً ممکن است در این ساعات امکان مراجعه به فرودگاه را نداشته باشید. این موضوع سبب بروز مشکلاتی قطعاً میگردد.
- دومین عیب فریت بار در فرودگاه امام، حضور به موقع شما در مقصد است. مسئولیت بار در این شیوه انتقال از گمرک مبدا تا گمرک مقصد بر عهده شرکت باربری است و در مقصد گیرنده یا نماینده قانونی او باید در محل برای گرفتن بار حضور داشته باشند. در این صورت اگر شما دیرتر به محل مورد نظر برسید ممکن است فرآیند انتقال بار کمی با مشکل روبرو شود.
- ایراد سومیکه به فریت بار میتوانیم وارد بدانیم عدم انتقال بارهای با وزن کم است. البته اگر قصد استفاده از فریت بار تجاری را داشته باشید این امکان برای شما فراهم میشود اما در فریت بار مسافری امکان انتقال مدارک یا نامه و هرگونه محموله کم وزن وجود ندارد.
چه زمانی برای فریت بار اقدام کنیم؟
بهترین زمان برای مراجعه به فرودگاه امام جهت فریت بار ۷ الی ۱۰ روز قبل از زمان پرواز مسافر است. اگر به این شکل محموله خودتان را ارسال کنید احتمالاً چند روز بعد از رسیدن به مقصد میتوانید محموله را دریافت کنید. البته یک نکته بسیار مهم دیگر را هم مد نظر داشته باشید. حجم محموله ارسالی شما نیز در زمانبندی تاثیرگذار است و مثلا اگر محموله شما ۴۰ الی ۵۰ کیلوگرم باشد حتی ممکن است در طول ۲۴ ساعت به مقصد برسد. مورد دیگری که در مدت زمان لازم برای ارسال محموله در روش فریت بار موثر است تعداد پروازهای بین مبدا و مقصد میباشد. همچنین مسافت بین مبدا و مقصد هم در این مورد موثر میباشد.