فریت بار به آلمان چگونه انجام میشود؟ شاید زمانی که با عبارت فریت بار به آلمان روبرو شده باشید این سوال در ذهنتان ایجاد شده باشد که فریت بار اصلاً چیست. فریت بار در ایران معمولاً به خردهبار مسافری یا تجاری گفته میشود که به صورت اضافه بار قرار است به وسیله هواپیما با صرف هزینهاندک منتقل شود. البته روش هوایی در این انتقال بیشتر متداول است وگرنه از شیوههای دیگر هم برای فریت بار استفاده میشود.
اما فریت بار به آلمان در مقایسه با فریت بار به کشورهای دیگر برای مردم ما اهمیت زیادی دارد. ایرانیهای زیادی هستند که در کشور مهاجر پذیر آلمان زندگی میکنند و به دلیل اینکه این کشور برای مسلمانان شرایط ایدهآلی فراهم کرده است، همیشه مقصد ایرانیان زیادی بوده است. تقریباً در حال حاضر ۵ میلیون نفر مسلمان در این کشور زندگی میکنند که در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی رقم جالبی محسوب میشود.
طبیعتاً ایرانیانی که در آلمان زندگی میکنند، در هر رفت و آمد خودشان به ایران وسایل زیادی را باید منتقل کنند. از طرفی طبق قانون شرکتهای مسافربری هوایی، هر مسافر برای انتقال بار محدودیتهای زیادی دارد و بهترین راه برای او انتقال اضافه بار از طریق فریت بار میباشد. این امکان کمک کرده تا مشکل بسیاری از ایرانیهای ساکن آلمان برای انتقال محمولههای خودشان تا حد زیادی حل شود.
توجه داشته باشید که علاوه بر روش فریت بار به آلمان، روشهای دیگری هم برای انتقال اضافه بار وجود دارد اما معمولاً به دلیل اینکه شامل جرایم میشوند هزینه آنها بیشتر از فریت بار است و به همین دلیل مقرون به صرفه نیستند. به نظر میرسد عاقلانه و منطقی ترین راه برای انتقال اضافه بار همین فریت بار باشد.
مراحل انجام فریت بار به آلمان
برای فریت بار به آلمان شما باید چند مرحله را پشت سر بگذارید. این مراحل عبارتند از:
- اول شما باید محموله خودتان را بسته بندی کنید. در بسته بندی محموله شما باید تمامیاصول و استانداردهای بستهبندی محموله برای حملونقل را رعایت نمایید. در واقع باید بسته بندی را به صورت کاملاً تخصصی و متفاوت از آن چیزی که تا به امروز برای دیگر بسته بندیها در نظر میگرفتهاید انجام دهید. توجه داشته باشید اگر بسته بندی به درستی صورت نگیرد، فریت بار به آلمان انجام نمیشود.
- اولین کاری که بعد از بسته بندی استاندارد و درست محموله باید انجام دهید، انتقال محموله است. شما باید بسته بندی را به فرودگاه انتقال دهید و از آنجا تشریفات و مراحل اداری فریت بار به آلمان را پشت سر بگذارید.
- در گام سوم برای انجام فریت بار به آلمان باید نسبت به توزین محموله و دریافت قبض انبار اقدام کنید. توجه داشته باشید که بدون پشت سر گذاشتن این مرحله و دریافت قبض امکان انجام تشریفات گمرکی را نخواهید داشت. پس حتماً روی این مرحله دقت کافی داشته باشید.
- برای فریت بار آلمان در مرحله سوم شما باید تشریفات گمرکی را پشت سر بگذارید. علاوه بر قبض انبار که در بخش قبلی خدمتتان بیان کردیم، برای پشت سر گذاشتن تشریفات گمرکی شما نیاز به کارت بازرگانی هم خواهید داشت. طبیعتاً تهیه کارت بازرگانی برای افرادی که فعالیت تجاری ندارند، کاری سخت محسوب میشود. شما میتوانید برای حل این مشکل از شرکتهای صادرکننده کالا کمک بگیرید.
- بعد از اینکه تشریفات گمرکی را پشت سر گذاشتید، جواز گمرکی به شما تعلق میگیرد. شما با استفاده از جواز گمرکی میتوانید مراحل انتقال محموله به خارج از کشور را پشت سر بگذارید و فریت بار به آلمان را انجام دهید.
- در گام آخر برای انتقال محموله به کشور آلمان شما باید بارنامه هوایی دریافت کنید. البته نگران نباشید دریافت بارنامه هوایی آنقدر سخت نیست. برای دریافت بارنامه، شما باید به سراغ یکی از شرکتهای فعال در فرودگاه بروید و از طریق آن برنامه انتقال محموله اضافه بار به کشور آلمان را دریافت نمایید. دقت کنید، علاوه بر هزینهای که برای انتقال محموله پرداخت خواهید کرد، احتمالاً در طی این مراحل هم مجبور به پرداخت هزینههایی خواهید شد.
هزینه فریت بار به آلمان
هزینه فریت بار به آلمان بستگی به عوامل مختلفی دارد و نمیتوان به صورت کلی آن را تعیین کرد. در این بخش مهمترین عوامل موثر بر هزینه فریت بار را با هم بررسی میکنیم:
- نوع کالا: نوع کالا تاثیر زیادی در هزینه حمل بار هوایی یا همان فریت بار دارد. مثلا اگر شما بخواهید حیوان زنده را از طریق فریت بار به کشور آلمان انتقال دهید باید هزینه بیشتری نسبت به دیگر بستهها پرداخت کنید. چراکه انتقال حیوان زنده خطرات بیشتری دارد و طبیعتاً هزینه آن بیشتر است.
- هزینه مجوز: اگر دقت کرده باشید در بخشهای قبلی هم خدمت شما بیان نمودیم که برای فریت بار کالا به آلمان مجوزهای مختلفی باید به دست آورید. علاوه بر آن مجوزها ممکن است شما نیاز به مجوزهای خاص دیگری هم داشته باشید. هرچه این مجوزها بیشتر باشد، هزینه شما برای انتقال محموله به کشور آلمان بیشتر میشود.
- نوع ایرلاین: یکی دیگر از نکاتی که حتماً در ارسال محموله باید به آن توجه کنید هزینه ایرلاینها میباشد. ایرلاینهای مختلف هزینههای متفاوتی برای فریت بار به آلمان دریافت میکنند. ضمناً با توجه به اینکه قرار است محموله شما به خارج از کشور برود هزینه آن در مقایسه با دیگر محمولهها بیشتر هم خواهد بود.
- حجم محموله: در صورتی که حجم محموله شما نسبت به وزن ناخالص آن بیشتر شود، هزینه انتقال بر اساس حجم محموله سنجیده میشود و قطعاً هزینه حمل برای شما بیشتر خواهد شد. به عنوان نمونه اگر قرار باشد اقلامیمثل پشم یا مبلمان را منتقل کنید، وزن و تعداد آنها مورد نظر قرار نمیگیرد بلکه حجم آنها برای تعیین هزینه موثر هستند.
- نرخ ارز: قطعا وقتی قرار است شما محموله خودتان را به صورت فریت بار به آلمان ارسال کنید، هزینههای آن باید بر اساس ارز رایج بین المللی یعنی دلار یا یورو پرداخت شود. همه ما به خوبی میدانیم که بازار ارز در داخل ایران نوسانات زیادی دارد اما در مقابل رقم انتقال محموله برای مدت طولانی ثابت است. پس هزینه محموله در کشور ما در بازههای کوتاه مدت تغییر میکند و اگر قصد دارید برای مدت طولانی محموله به خارج ارسال کنید، پیشنهاد میکنیم روی قیمت امروز برای آینده برنامهریزی نکنید.
قانون مینیمم هزینه: این قانون در تمام نقل و انتقالات هوایی در جهان وجود دارد که البته بسیاری از مردم از آن بی اطلاع هستند. مطابق این قانون، ایرلاینها نقاط خاصی را برای قیمتدهی فریت بار در نظر میگیرند. مثلاً ممکن است برای ۴۵ کیلو یا ۱۰ کیلو وزن محموله هزینه کمتری از شما دریافت کنند. اگر شما از این نقاط اطلاع داشته باشید، به خوبی میتوانید در هزینه فریت بار به آلمان صرفه جویی کنید.
چه کالاهایی را نمیتوانیم از طریق فریت بار به کشور آلمان ارسال کنیم؟
برخی وسایل هستند که امکان ارسال آنها از طریق فریت بار به آلمان فراهم نمیباشد. مهمترین وسایلی که نمیتوان از این طریق به کشور مورد نظر ارسال کرد عبارتند از:
- اولین گروهی که امکان ارسال آنها، به کشور آلمان وجود ندارد مواد شیمیایی است. در واقع به طور کلی ورود مواد شیمیایی به کشور آلمان ممنوع میباشد. البته برای برخی مواد شیمیایی در صورتی که شما بتوانید مجوزهای لازم را دریافت کنید امکان انتقال به کشور آلمان فراهم میشود.
- برخی محصولات فولادی و آهنی هم امکان انتقال از طریق فریت بار به آلمان را ندارند. هرچند همانند دسته اول برای این محصولات هم در صورتی که بتوانید سند نظارت به همراه اظهارنامه گمرکی آمادهسازی کنید احتمال اینکه بتوانید آنها را به کشور آلمان منتقل کنید وجود خواهد داشت.
- از دیگر محصولاتی که انتقال آنها به آلمان با سختیهای زیادی روبرو میشود پوشاک و تولیدات نساجی هستند. البته انتقال فریت بار این محصولات نه تنها به کشور آلمان بلکه به تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیاز به مجوزهای ویژهای دارد که هرکسی قادر به تهیه این مجوزها نیست.
- برای انتقال سبزیجات و میوهها به کشور آلمان هم شما باید گواهی مبدا و انطباق را ارائه دهید. تنها کشورهایی که در اتحادیه اروپا حضور دارند، میتوانند میوه و سبزیجات را بدون گواهی گفته شده برای کشور آلمان ارسال کنند.
تمام مواردی که در این بخش بیان کردیم، تنها بخشی از محصولاتی هستند که ورود آنها به آلمان یا به طور کامل ممنوع میباشد و یا با سختیهای زیادی روبرو است.
فریت بار به کشور آلمان را خودمان انجام دهیم یا خیر؟
مراحل فرآیند بار به آلمان را خودتان هم میتوانید انجام دهید. اما همانگونه که درطول مطلب متوجه شدید، فرایند انجام این کار آنقدر آسان نیست و در برخی مراحل مثل تهیه کارت بازرگانی شما با دشواریهایی روبرو خواهید شد که به آسانی قابل حل نیستند. پیشنهاد میکنیم به جای اینکه خودتان را به این درد سر بیندازید و مدت زمان طولانی برای ارسال محموله به کشور آلمان از این طریق صرف کنید، از راههای دیگری برای این کار استفاده نمایید. مثلاً شما میتوانید از شرکتهای تجاری که در زمینه انتقال محموله فعالیت دارند، برای انجام فرآیند فریت بار به آلمان کمک بگیرید.
مطمئن باشید این راه دردسرهای کمتری برای شما ایجاد خواهد کرد. حتی در بسیاری از هزینههای شما صرفه جویی هم به عمل خواهد آورد. دقت داشته باشید که فرآیند فریت بار به نرخ ارز هم وابسته است و هرچه شما زمان زیادی برای این انتقال صرف کنید باید هزینه بیشتری هم در آینده برای این کار پرداخت نمایید. پس بهتر است در کوتاهترین زمان ممکن عملیات فریت بار را انجام دهید.