درخواست تمدید کارت بازرگانی چگونه است؟
راهنمای درخواست تمدید کارت بازرگانی،پیش از آنکه به درخواست تمدید کارت بازرگانی و نحوه ارائه این خواسته و موارد مرتبط با آن بپردازیم لازم است شرح مختصری از کارت بازرگانی داشته باشیم. کارت بازرگانی در واقع یک مجوز و اجازه نامه ای است که افراد با داشتن آن اجازه هر نوع فعالیت تجاری اعم از صادرات و واردات را پیدا خواهند کرد. بر اساس قوانین تجاری و گمرکی کشور مان تجار و بازرگانان برای انجام فعالیت های خود نیاز به اخذ مجوز یا کارت بازرگانی دارند.
ناگفته نماند که این نوع کارت نیز همانند همه اجازه نامه ها و مجوزهای دیگری که از طرف سازمان ها و ادارت و نهادهای دولتی در اختیار افراد قرار داده می شوند تاریخ انقضا داشته و لازم است در زمان مقرر نسبت به تمدید آن ها اقدامات لازم را انجام داد.
نکات کلیدی درباره درخواست تمدید کارت بازرگانی
در خصوص درخواست تمدید کارت بازرگانی باید گفت تمامی افرادی که قصد انجام امور تجاری و بازرگانی را داشته باشند ملزم به اخذ کارت بازرگانی می باشند؛ زیرا بدون داشتن این کارت امکان انجام هر گونه فعالیت بازرگانی عملا از بین خواهد رفت. کارت بازرگانی بسته به درخواست و تمایل افراد می تواند تا ۵ سال اعتبار داشته باشد. تاریخ انقضای این کارت ها معمولا در قسمتی از کارت درج می شوند بنابراین لازم است تا دارندگان کارت بازرگانی بعد از سر رسید زمان اعتبار آن نسبت به تمدید کارت بازرگانی خود اقدام نمایند.
نکته کلیدی دیگری که در رابطه با درخواست تمدید کارت بازرگانی وجود دارد این است که بسیاری از افراد به دلیل متوقف شدن و یا انصراف از تجارت توجهی به زمان و تاریخ انقضای کارت بازرگانی خود نمی نمایند و مدت های طولانی از آن غافل می شوند. این گونه افراد اگر بعد از گذشت مدت زمانی معین نسبت به تمدید کارت بازرگانی خود اقدام نکنند تمدید کارت دیگر امکان پذیر نبوده و برای داشتن کارت بازرگانی باید تمامی مراحل و پروسه اخذ این مجوز را طی کنند؛ بنابراین توجه به تاریخ انقضا و اقدام برای تمدید کارت بازرگانی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
مدارک لازم جهت درخواست تمدید کارت بازرگانی
هر شخص حقیقی و یا حقوقی حق داشتن کارت بازرگانی را خواهد داشت. در کشور ما داشتن این نوع کارت برای مدیران و صاحبان شرکت های تجاری نیز امکان پذیر است اما به شرط آنکه شرکت مربوطه در سازمان ثبت اسناد کشور و همچنین دفاتر پلمپ شده تجاری به ثبت رسیده باشد. بنابراین هم افراد حقیقی و هم حقوقی ملزم می باشند تا در زمان مشخص نسبت به درخواست تمدید کارت بازرگانی خود اقدام نمایند.
مدارکی که برای درخواست تمدید کارت بازرگانی افراد حقیقی مورد نیاز می باشند با مدارک مورد نیاز به همین منظور برای افراد حقوقی متفاوت بوده اما مراحل انجام این کار برای هر دو نفر یکسان می باشند.
مدارک لازم جهت تمدید کارت بازرگانی برای افراد حقیقی شامل موارد ذیل می باشند.
۱: مدارک کامل شناسایی فرد متقاضی اخذ کارت بازرگانی.
۲: عکس ۴×۳ متعلق به متقاضی اخذ کارت.
۳: امضاء شخص متقاضی.
۴: ارائه مدرک که حداقل آن دیپلم است.
۵: پلمپ دفاتر سال جاری.
۶: داشتن مجوز از صنف مربوط به فعالیت. البته در صورتی که فعالیت فرد نیاز به مجوز داشته باشد.
۷: عکس یک برگه از دسته چک فرد متقاضی اخذ کارت بازرگانی.
۸: داشتن کد اقتصادی.
۹: داشتن یک حساب بانکی فعال.
۱۰: اجاره نامه یا سند ملکی رسمی که دارای کد رهگیری معتبر باشد.
۱۱: گواهی مالیات بر ارزش افزوده سال هایی که فرد فعالیت تجاری داشته است.
مدارک لازم جهت درخواست تمدید کارت بازرگانی برای افراد حقوقی
افراد حقوقی که خواهان درخواست تمدید کارت بازرگانی خود می باشند با در دست داشتن مدارک و اسناد ذیل می توانند نسبت به انجام این کار اقدام نمایند. این مدارک عبارتند از:
۱: مدارک و مستندات کتبی شناسنامه شرکت اعم از تقاضانامه، اساسنامه، اظهارنامه و متن صورت حساب.
۲: مدارک کامل شناسایی مدیر عامل شرکت.
۳: مدارک کامل اعضای شرکت که صاحب حق امضا می باشند.
۴: ارائه یک برگ از دست چک مخصوص شرکت مورد نظر.
۵: عکس ۴×۳ مدیر عامل شرکت.
۶: کد اقتصادی به نام شرکت مربوطه.
۷: اجاره نامه رسمی به نام خود شرکت.
۸: مدارک تحصیلی مدیر عامل شرکت مورد نظر.
۹: تصویر امضای مدیر عامل شرکت مربوطه.
۱۰: عدم سوء پیشینه مدیر عامل و ارائه گواهی آن.
۱۱: ارائه گواهی بانکی مبنی بر عدم داشتن چک برگشتی به نام شرکت متقاضی.
نکته: در صورتی که از تاریخ انقضای کارت بیشتر از ۲ سال گذشته باشد ارائه اصل کارت ملی مدیر عامل و گواهی اصل عدم سوء پیشینه که از زمان صدور آن بیشتر از ۱۸۰ روز نگذشته باشد جهت تمدید کارت بازرگانی لازم و ضروری می باشند.
شرایط لازم جهت درخواست تمدید کارت بازرگانی ۵ ساله
افراد حقیقی و حقوقی برای درخواست تمدید کارت بازرگانی خود و یا شرکت شان باید دارای شرایطی ویژه ای باشند. این شرایط از این قرار می باشند:
فرد متقاضی چه حقیقی باشد و یا حقوقی باید دارای پروانه بهره برداری معتبر از یکی از وزارتخانه های نفت، صنعت و معدن، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، کشاورزی و نیرو باشد. علاوه بر آن ارائه تعهد نامه کتبی مبنی بر پرداخت حقوق حقه اتاق بازرگانی، صنایع، کشاورزی در زمان تعیین شده ضروری است. در صورتی که شخص متقاضی فاقد این شرایط باشد تمدید کارت بازرگانی او انجام نمی گیرد و در صورتی که به تعهد خود در قبال وزارت خانه های نام برده عمل ننماید اعتبار کارت او از طرف این وزارتخانه ها لغو خواهد شد.
درخواست تمدید کارت بازرگانی چگونه انجام می گیرد؟
برای اخذ این کارت می توان به شعبه های مختلف اتاق های بازرگانی مراجعه کرد. برای درخواست تمدید کارت بازرگانی سامانه اینترنتی از سوی این اتاق در نظر گرفته نشده است بنابراین افرادی که خواهان تمدید مدت اعتبار این کارت هستند باید به صورت حضوری و با طی مراحلی این کار را انجام دهند.
برای این کار لازم است افراد برخی از شرایط و مدارک را ارائه دهند. افراد حقیقی و حقوقی برای بهره مندی از مزایای این کارت باید اصل کارت و فرم درخواست تمدید کارت بازرگانی را به شعبه های صدور این کار تحویل دهند تا اقدامات لازم در جهت تمدید کارت او انجام بگیرند.
در مرحله بعدی لازم است با در دست داشتن اصل کارت و همچنین مدارک ذکر شده به اتاق های بازرگانی و دفاتر صنعت و معدن مراجعه نمود تا اقدامات نهایی جهت تمدید کارت بازرگانی انجام گیرند.
نکات مهم در رابطه با کارت بازرگانی: کارمندان رسمی ادارات دولتی و در کل هر شخصی که به طور تمام وقت در استخدام دولت باشد اجازه اخذ کارت بازرگانی را نخواهد داشت.
هر شخصی چه حقیقی باشد و چه حقوقی تنها مجاز به داشتن یک کارت بازرگانی است
استفاده از کارت بازرگانی دیگران جرم بوده و اشخاص متخلف مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند
برای هر واحد ملکی تنها یک کارت بازرگانی صادر خواهد شد.
با استفاده از این کارت می توان انواع فعالیت های تجاری و صادرات و واردات را انجام داد.
امکان تمدید کارت بازرگانی از همان سامانه ای که برای صدور آن انجام گرفته است امکان پذیر است.
برای تمدید کارت بازرگانی در صورتی که خود فرد و دارنده کارت نتواند اقدام کند نماینده قانونی و یا وکیل او می تواند با در دست داشتن اصل کارت و همچنین مدارک لازم به اتاق های بازرگانی و سازمان صنعت و معدن مراجعه نماید تا بعد از طی مراحل یاد شده اقدامات لازم برای تمدید کارت بازرگانی فرد مورد نظر انجام بگیرند.
مراحل و فرایند کار درخواست تمدید کارت بازرگانی تقریبا شبیه به مراحل اخذ این کارت است؛ بنابراین افراد برای تمدید مجدد آن دچار سردرگمی نمی شوند.
مدارک لازم برای اشخاص حقوقی در صوت تغییر مدیر عامل
در صورتی که مدیر عامل یک شرکت تجاری که دارای کارت بازرگانی است تغییر کند برای درخواست تمدید کارت بازرگانی خود نیازی به ارائه مجدد مدارک شرکت نیست. بلکه ارائه چند مدرک مختص به مدیر عامل جدید کفایت کرده و می توان جهت تمدید کارت بازرگانی اقدام نمود. این مدارک عبارتند از:
۱: مدارک شناسایی مدیر عامل جدید به همراه فتوکپی آن ها.
۲: گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل جدید.
در صورت موجود بودن این گواهی نباید بیشتر از ۶ ماه از زمان صدور آن گذشته باشد.
۳: اصل کارت پایان خدمت یا کارت معافیت از خدمت به همراه فتوکپی
۴: اصل گواهی مدرک تحصیلی به همراه فتوکپی.
مدارک موردنیاز در صورت تغییر نشانی محل کسب
در صورتی که نشانی و آدرس محل کسب و کار فرد متقاضی درخواست تمدید کارت بازرگانی تغییر کرده باشد لازم است پیش از مراجعه و ارائه درخواست جهت تمدید کارت بازرگانی یک سری مدارک را ارائه نماید تا به درخواست او رسیدگی شود.
۱: اصل سند رسمی محل کسب و در صورت اجاره بودن همراه داشتن اجاره نامه الزامی است
۲: کپی سند رسمی یا اجاره نامه
۳: اصل سند مالکیت و یا اجاره نامه به اسم شرکت و کد رهگیری آن
۴: در صورتی که افراد غیر ایرانی متقاضی تمدید کارت خود باشند و مکان کسب آن ها تغییر نموده باشد علاوه بر موارد ذکر شده تایید صلاحیت مدیران خارجی از سفارت خانه ضرورت دارد.