حمل و صادرات میوه خشک به امارات یک فرآیند پیچیده است، اما با رعایت مراحل مشخص، میتوانید به عنوان یک تاجر موفق در این زمینه فعالیت کنید. در ادامه، بهطور خلاصه مراحل اصلی صادرات میوه خشک را برای شما توضیح میدهم.
مزایا و معایب صادرات میوه خشک
تقاضا برای مصرف میوه خشک در سراسر جهان روبه افزایش است؛ عوامل زیادی باعث افزایش این تقاضا و رونق بازار میوه خشک شدهاند. امروزه تمایل مردم سراسر دنیا به مصرف غذاهای طبیعی و فاقد گلوتن افزایش بسیار زیادی داشته است. سلامت این محصولات با گواهینامه ایمنی مواد غذایی و آزمایشهای مکرر تأیید میشود. میوههای خشک دارای استانداردهای مسئولیت شرکتهای تأمینکننده و صادرکننده هستند که باعث میشود اطمینان مشتریان برای خرید این محصولات افزایش پیدا کند.
صادرات میوه خشک از ایران میتواند با سود بسیار خوبی همراه باشد. این محصول در همه جای دنیا طرفدار دارد و مانند اکثر مواد غذایی و خوراکی همیشه رونق و بازار خود را دارد. تولید و صادرات میوه خشک باعث ایجاد اشتغال برای کارگران و کارمندان ایرانی میشود و ارزآوری خوبی برای کشور به همراه دارد. فرهنگسازی برای مصرف میوه خشک باعث تغییر مثبت فرهنگ غذایی. مردم خواهد شد. میوه خشک نسبت به میوه تازه مجوزهای زیادی لازم ندارد چراکه ماندگاری این محصول بسیار بالا است و شرایط نگهداری خاصی لازم ندارد.
در مورد تجارت میوه خشک چه می دانید؟
در مورد تجارت میوه خشک چه می دانید؟ اکثر مردم میوه خشک را با همان خشکبار می شناسند و فکر می کنند خشکبار و میوه خشک دو مقوله ای است که در راستای هم قرار دارند، ولی این گونه نیست. میوه خشک در زمره مواد تبدیلی محصولات کشاورزی به شمار می رود.
میوه خشک اسلایس شده صنعتی محصولی عالی برای عرضه در بازارهای صادراتی است. بهترین کیفیت و طعم میوه خشک توسط تولید کنندگان ایرانی تولید می شود همچنین قیمت عرضه ی آن برای یک مشتری صادراتی مناسب تر از برخی کشورهای تولید کننده ی این محصول است و همین امر یک موقعیت ویژه برای توسعه ی تجارت میوه خشک فراهم آورده است. در ادامه با ما همراه باشید تا مهم ترین نکات تجارت میوه خشک را بررسی نماییم.
کدام یک از میوه های خشک پتانسیل بالایی جهت صادرات دارند؟
برای پاسخ به این سؤال باید ببینیم چه میوه هایی در ایران قابل تولید است و کدام یک از محصولات برای خشک کردن وارداتی است؟ عموماً در لیست قیمت میوه خشک مخلوط و ساده ایرانی محصولات متنوعی به چشم می خورد که بسیاری از آن ها در خود ایران تولید می شود؛ هلو، آلو، خرمالو، کیوی، طالبی، توت فرنگی و بسیاری از انواع دیگر. اما در این میان محصولاتی چون موز، انبه، نارگیل و آناناس وارداتی است و بنابراین میوه خشک آن ها با قیمت بیشتری تولید می شود و شاید برای تجارت میوه خشک گزینه های مناسبی نباشند. به جز چهار مورد بیان شده، ایران از تنوع بسیار خوبی از نظر میوه و تبعاً میوه خشک برخوردار می باشد که هر یک می تواند به بهترین نحو تولید و در بازار جهانی عرضه شود.
بسته بندی میوه خشک برای صادرات باید چگونه باشد؟
برای بسته بندی میوه خشک برای بازار های خارجی این محصول باید برخی از استاندارد ها و مجوز ها را داشته باشد. برای صادرات میوه خشک باید از سازمان ها و ادارات مختلف مجوز های لازم گرفته شود یکی از این ارگانها بهداشت است که یک کارگاه تولید و بسته بندی میوه خشک برای صادرات محصول خود باید مجوز های مربوطه را از این ارگان دریافت کند. بسته بندی محصولات به شدت در فروش آنها موثر است میوه خشک هم از محصولاتی است که اگر در صنعت بسته بندی این محصول اقدامات لازم صورت گیرد می تواند زیر گروه کالا های صادراتی غیر نقتی ارز آوری بسیار مناسبی برای کشور داشته باشد.
نحوه حمل و ارسال میوه خشک شده
حمل و نقل میوه خشک به مقصد مختلف، از جمله امارات عربی متحده، به شیوههای مختلفی انجام میشود که بسته به فاصله، مقدار محموله، و شرایط محیطی متفاوت است. در ادامه به برخی از روشهای معمول حمل و نقل میوه خشک اشاره میکنم:
۱. **حمل هوایی**: این روش معمولاً برای محمولات کمحجم و ارزشمند مورد استفاده قرار میگیرد. میوههای خشک میتوانند در بستهبندی مناسب، به کمک هواپیماها به مقصد ارسال شوند. این روش سریعترین راه برای ارسال محمولههای ارزشمند است، اما هزینهی بالایی دارد.
۲. **حمل دریایی**: برای محمولات بزرگتر و با حجم بالا، حمل دریایی گزینهی مناسبی است. معمولاً میوههای خشک در کانتینرهای مخصوص (بستهبندیشده و یا در برای حفظ از تغییرات دما) دریا راه میافتند. این روش عموماً هزینهی کمتری نسبت به حمل هوایی دارد، اما زمان بیشتری میبرد.
۳. **حمل زمینی**: برای محمولاتی که به مقصدهای نزدیکتری مانند کشورهای همسایه یا مناطقی که به سرعت میتوانند از طریق زمین رسیدگی شود، حمل زمینی ممکن است گزینهی ایدهآل باشد. این شامل استفاده از کامیونها یا وسایل حمل و نقل خاص میشود که بستهبندی محموله را از دیدگاه هوا و دما حفظ میکند.
۴. **مراقبت در طی حمل و نقل**: برای حفظ کیفیت میوههای خشک، بستهبندی مناسب و شرایط نگهداری در طی حمل و نقل از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولاً بستهبندی میوههای خشک شامل محافظت در برابر رطوبت، نور خورشید، و تغییرات دمایی میباشد.
به طور کلی، انتخاب روش حمل و نقل بستگی به مقصد، زمان مورد نیاز برای رسیدن به مقصد، هزینه، و خواص خاص محموله (مانند حساسیت به دما) دارد. برای صادرات به امارات یا دیگر کشورها، لازم است با شرکت حمل و نقل مورد نظر خود تماس بگیرید و جزئیات را بررسی کنید تا بهترین روش حمل و نقل را انتخاب کنید.
مجوزهای لازم برای صادرات میوه خشک
اولین گام برای شروع صادرات میوه خشک، ثبت یک شرکت واردات و صادرات است. روند تأسیس و ثبت شرکت صادرات میوه خشک از نظر روال قانونی، تفاوت زیادی با دیگر شرکتها ندارد و در قالب شرکت سهامی خاص (مسئولیت محدود) قابل ثبت است. در اساسنامه و موضوع فعالیت، باید حتماً بهعنوان واردات و صادرات میوه اشاره شود.
گام بعدی برای آغاز صادرات، دریافت کارت بازرگانی است. کارت بازرگانی بهصورت پنجساله صادر میشود و از شعبههای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن هر شهرستانی قابل دریافت است. برای صادرات به گواهی استاندارد صادرات و مجوز سازمان غذا و دارو هم احتیاج دارید. موارد دیگری که رعایت آنها برای صادرکردن میوه خشک لازم است
کد تعرفه گمرکی یا همان HS Code میوه خشک
میوه خشک (Dried Fruit) در گمرک جهانی با کد تعرفه ۰۸۱۳ شناخته میشود.
سخن آخر
برای ورود به حوزه تجارت و بازرگانی خصوصاً امور صادرات و واردات انواع محصولات از جمله مواد غذایی، بهتر است ابتدا دانش لازم را در این باره کسب کنید. ورود به این حوزه با دانش کافی باعث میشود سودآوری بیشتری داشته باشید و میزان ریسک کمتری را در مسیر تجارت خود تجربه کنید. کارشناسان ستاره آبی دریای خروشان BSL در طول این مسیر تمام اطلاعات لازم درباره امور بازرگانی، امور گمرکی، ترخیص کالا و حملونقل را در اختیار شما قرار میدهند.