اگر شما جز افرادی که به دنبال حمل ونقل بین المللی چین به ایران با تحویل در اسرع وقت هستید ذهن شما درگیر ده ها سوال در مورد هزینه ، شرایط، مراحل و روال های کلی فرایند واردات کالا از چین به ایران شده است و نیاز به یک منبعی دارید که بتوانید پاسخ به این سوالات را پیدا کنید .
مقدمه
از دیرباز کشور چین یکی از مراکز تجارت جهانی به شمار می آمد. با قرار گرفتن ایران در مسیر جاده ابریشم، شاهد حجم گسترده ای از مبادلات تجاری بین ایران و چین بوده ایم. امروز این کشور، بزرگترین شریک تجاری اقتصاد ایران میباشد. سالهاست که تجار ایرانی، اقدام به واردات انواع کالا از چین به ایران وارد مینمایند.
حمل ونقل بین المللی دریای از چین به ایران چگونه است ؟
حمل و نقل بینالمللی از چین به ایران یکی از مهمترین عوامل در تجارت بین دو کشور است. برای حمل بار از چین به ایران، دو روش اصلی وجود دارد: حمل هوایی و حمل دریایی
حمل هوایی
- اگر قصد واردات جزئی به ایران دارید یا بار با حجم کمی را میخواهید ارسال کنید، حمل هوایی گزینه مناسبی است.
- این روش سریعتر است و برای محمولههای کم حجم و ارزشمند مناسب است.
- شرکت ستاره آبی دریای خروشان حمل و نقل هوایی معتبر است بار شما را از چین به ایران با کیفیت و به صورت ایمن انتقال می دهند.
حمل دریایی
مزایای حمل دریایی شامل قیمت مناسب، ظرفیت حمل بار بالا و تنوع در انتخاب نوع کشتی میشود.
این روش به دلیل هزینه کمتر، برای واردات عمده با حجم بالا توصیه میشود.
با توجه به نوع کالا، حجم، زمان تحویل و سایر عوامل، میتوانید بین حمل هوایی و حمل دریایی انتخاب کنید. شرکتهای حمل و نقل بینالمللی مانند ستاره آبی دریای خروشان نیز خدمات حمل بار از چین به ایران را با سیستم لجستیک پیشرفته ارائه میدهند. انتخاب مناسب برای شما به ویژه در تجارت بینالمللی میتواند تأثیر بزرگی داشته باشد.
با هزینههای حمل دریایی آشنا شوید
حمل و نقل دریایی یکی از روشهای مهم در تجارت بینالمللی است و هزینههای آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ادامه، به برخی از هزینههای مرتبط با حمل دریایی میپردازیم
هزینههای مربوط به حمل و نقل پایانهای (THC):
- این هزینهها مربوط به عملیات بارگیری و تخلیه کشتی در بنادر مبدا و مقصد میشوند.
- معمولاً به صورت مبلغ ثابت برای هر کانتینر یا تناژ بار دریایی دریافت میشوند
هزینههای مربوط به حمل و نقل داخلی کالا:
- این هزینهها شامل حمل بار از بنادر به مقصد نهایی در داخل کشور میشود.
- مسافت، نوع حمل (جادهای یا ریلی) و نوع بار تأثیرگذارند
ضریب انبار (BAF):
- این ضریب مربوط به تغییرات قیمت سوخت در بازار است.
- هزینههای حمل دریایی به تغییرات قیمت سوخت حساس هستند و BAF این تغییرات را در نرخ کرایهها در نظر میگیرد.
ضریب تعدیل ارز (CAF)
- این ضریب مربوط به تغییرات نرخ ارز است
- در صورت تغییرات نرخ ارز، CAF به نرخ کرایهها اعمال میشود
هزینههای مربوط به بارنامه
هزینههای مرتبط با تهیه بارنامه و مدارک مرتبط با حمل و نقل دریایی نیز باید در نظر گرفته شود.
به طور کلی، حمل و نقل دریایی به دلیل هزینه کمتر، برای محمولههای سنگین و با حجم بالا مناسب است. اما اگر زمان تحویل برای شما مهمتر است، حمل هوایی را در نظر بگیرید
مراحل واردات کالا از چین
مرحله اول: دریافت کارت بازرگانی
اگر میخواهید به عنوان یک واردکننده یا تاجر به صورت قانونی و دائمی فعالیت کنید و اقدام به واردات کالا از چین بکنید و هزینه های واسطه را کاهش دهید شدیدا توصیه میکنیم در اولین مرحله کارت بازرگانی خود را دریافت کنید.
“کارت بازرگانی به شما این اجازه را میدهد که هر کالایی را تمایل دارید تحت نام خودتان بتوانید به کشور وارد کنید.”
مرحله دوم: انتخاب بهترین کالا برای واردات
مرحله سوم: سورسینگ و منبع یابی
مرحله چهارم: خرید نمونه از یک یا چند تامین کننده چینی
مرحله پنجم: انتخاب تامین کننده و مذاکره برای دریافت بهترین قیمت
مرحله ششم: پرداخت هزینه کالا و انجام حواله ارزی
مرحله هفتم: حمل کالا از چین به ایران به صورت هوایی یا دریایی
مرحله هشتم: ترخیص کالا از گمرک
قوانین گمرکی حمل بار از چین
حمل بار از چین به ایران مشمول قوانین گمرکی ایران است. طبق این قوانین، برای واردات از چین واردکنندگان باید قبل از حمل کالا از چین ، مدارک گمرکی مربوطه را آماده و یا تهیه کنند. این مدارک شامل اظهارنامه گمرکی ، فاکتور خرید ، بارنامه و گواهی مبدا و سایر مدارک مورد نیاز است. لازم به ذکر است که باید توجه نمود بعضی از شرکت ها مجوز صادرات از آن کشور را ندارند و یا مسئولیت انجام فرآیندهای صادرات و حمل کالا از چین به ایران را نمی پذیرند و محموله را بصورت EXW / اکسورک تحویل نماینده خریدار می دهند در این صورت نیاز است یک شرکت واردات از چین انجام فرآیندهای گمرک در آن کشور را جهت حمل و واردات کالا از چین به ایران بر عهده بگیرد. در این خصوص ، در اظهارنامه گمرکی ، اطلاعات کاملی مانند نوع کالا، وزن، حجم، مبدأ و مقصد، ارزش کالا و سایر اطلاعات مورد نیاز گمرک ذکر میشود. فاکتور خرید ، سندی است که نشان میدهد کالا از کجا و به چه قیمتی خریداری شده است. بارنامه، سندی است که نشان میدهد کالا از مبدأ به مقصد حمل شده است. گواهی مبدا سندی است که نشانگر کشور مبدا ساخت آن کالا می باشد و در این کشور دفتری با عنوان ” CHINA COUNCIL FOR THE PROMOTION OF INTERNATIONAL TRADE ” مسئول صدور آن می باشد.