بررسی هزینه اضافه بار در فرودگاه امام خمینی(ره)چگونه است؟ ، همیشه دغدغه بسیاری از مسافران بوده است. اضافه بار به محمولهای گفته میشود که از میزان بار مجازی که مسافر میتواند جابجا کند بیشتر است. مسافر مطابق تعرفههای موجود در فرودگاههای مختلف باید هزینه آن را برای نقل و انتقال پرداخت نماید. البته امروزه روشهای جایگزین برای ارسال اضافه بار به جز روش مرسوم پرداخت اضافه بار وجود دارد. مثلاً مسافران میتوانند از فریت بار برای این کار استفاده کنند. اما با این وجود کماکان پرداخت تعرفه اضافه بار و انتقال این محموله به همین شیوه قدیمی، مرسوم است. تعرفه اضافه بار در فرودگاههای مختلف متفاوت میباشد و رقم خاص و مشخصی برای آن به صورت کلی وجود ندارد.
البته در اکثر فرودگاهها معمولاً هزینه اضافه بار را برای هر یک کیلو گرم معادل یک درصد قیمت بلیط محاسبه میکنند. دقت داشته باشید که هم میزان بار مجاز در ایرلاینهای داخلی و خارجی متفاوت میباشد و هم تعرفههای اضافه بار آنها تفاوت زیادی با هم دارند. در سفرهای داخلی مسافران امکان اینکه حداکثر ۲۵ کیلوگرم بار جابجا کنند را دارند اما این میزان در خطوط خارجی به ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم میرسد. یک نکته بسیار مهم را هم خوب است این جا اشاره کنیم.
در صورتی که شما قصد داشته باشید به خارج از کشور سفر کنید و از تمام سهمیه بار خودتان استفاده کنید، باید محموله خودتان را در دو بسته یا دو چمدان قرار دهید. طبق قانون، وزن هر بسته در ایرلاینها نباید از ۳۲ کیلوگرم بیشتر باشد و اگر مثلاً ایرلاین به شما اجازه انتقال ۵۰ کیلوگرم میدهد، شما باید آن را در دو چمدان تقسیم بندی کنید. ابعاد چمدانهای شما نیز نباید از ۱۵۸ سانتی متر بیشتر باشد. در ادامه در مورد عوامل موثر بر هزینه اضافه بار در فرودگاه امام صحبت خواهیم کرد.
عوامل موثر بر تعیین هزینه اضافه بار
در تعیین هزینه اضافه بار در فرودگاه امام عوامل مختلفی تاثیر دارند. مهمترین عوامل موثر بر این هزینه را با هم بررسی میکنیم:
- قیمت بلیط: یکی از مهمترین عوامل موثر بر هزینه اضافه بار در فرودگاه امام، قیمت بلیط است. همانطور که گفتیم هزینه اضافه بار بر اساس درصدی از قیمت بلیط تعیین میشود. طبیعتاً همانطور که شما هم به خوبی میدانید، قیمت بلیط در خطوط ایرلاین داخلی و خارجی تفاوت زیادی با هم دارند. قطعاً هزینه بلیط ایرلاینهای خارجی بیشتر است. پس هزینه اضافه بار آنها در فرودگاه امام هم باید بیشتر باشد.
- مسافت: از دیگر عواملی که در تعیین هزینه اضافه بار موثر است، مسافت پرواز میباشد. طبیعتا این هواپیما است که قرار است محموله را حمل کند و مانند هر وسیله دیگری، هر چه مسافت بیشتری طی کند، برای انتقال محموله هزینه بیشتری هم مطالبه میکند. به همین دلیل است که معمولاً تعرفه اضافه بار در سفرهای خارجی بسیار بیشتر از سفرهای داخلی میباشد.
- کلاس پرواز: در تعیین هزینه بار از فرودگاه امام کلاس پرواز هم نقش دارد. اینکه شما از کلاس پرواز اکونومی و مسافری استفاده کنید یا اینکه به سراغ کلاس پرواز بیزینسی و تجاری بروید، طبیعتاً ارزش محموله را متفاوت میکند و برای انتقال آن، شرکت هواپیمایی هزینههای متفاوتی دریافت مینماید.
- وزن و ابعاد بسته: یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در تعیین هزینه اضافه بار، وزن اضافه بار و ابعاد بستهبندی آن میباشد. هر چه وزن یکه بسته بیشتر و ابعاد آن بزرگتر باشد، قطعاً باید برای حمل و نقل آن هزینه بیشتری هم پرداخت شود. اما این اصلاً چیز عجیبی نیست. در تمام شیوههای حمل و نقل یک محموله این قاعده رعایت میشود.
تعداد بسته: اگر بخشهای قبلی را به خوبی مطالعه کرده باشید متوجه شدهاید که گفتیم، هر بسته بندی اضافه بار حجم محدودی را میتواند به خود اختصاص دهد. بر این اساس هر چه تعداد بسته بندیهای یک مسافر بیشتر باشد، او باید هزینه بیشتری برای حمل آنها تا مقصد پرداخت کند.
بررسی هزینه اضافه بار در هواپیماهای داخلی
در این بخش قصد داریم هزینه اضافه بار در فرودگاه امام برای ایرلاینهای داخلی معتبر و مهم را با هم بررسی کنیم. هزینه اضافه بار این ایرلاینها عبارت است از:
- ایران ایر: اولین هواپیمایی که به بررسی آن میپردازیم هواپیمایی ایران ایر است که یکی از قدیمیترین خطوط هواپیمایی داخلی کشور ما محسوب میشود. ایران ایر در کلاس معمولی خودش برای هر مسافر ۳۰ کیلوگرم بار مجاز در نظر گرفته است. این میزان برای مسافرین بیزینس کلاس ۴۰ کیلوگرم است. هر کیلوگرم اضافه بار مسافران در این هواپیمایی معادل پرداخت یک درصد از قیمت بلیط هواپیما، هزینه به همراه دارد.
- هواپیمایی ماهان: یکی دیگر از ایرلاینهای مهم کشور، هواپیمایی ماهان است. البته ماهان در خطوط خارجی هم فعالیت دارد. شرایط بار مجاز و اضافه بار در این خط هوایی کاملا مشابه ایران ایر است. البته در این هواپیما هر مسافر میتواند یک چمدان ۵ کیلوگرمی هم با خود به داخل کابین مسافرین ببرد.
- هواپیمایی کیش ایر: یکی دیگر از مهمترین خطوط هوایی کشور ما، کیش ایر است. در این خطوط هوایی مسافران میتوانند در کلاس اقتصادی ۲۰ کیلوگرم و در کلاس تجاری ۳۰ کیلوگرم بار همراه با خود داشته باشند. هرگونه بار اضافی آنها نیز مشمول هزینه اضافه بار در فرودگاه امام خواهد شد.
- ایرلاین زاگرس، تابان و کاسپین: در این سه ایرلاین داخلی نیز مانند هواپیمایی کیش ایر، مسافرین در کلاس اکونومی۲۰ کیلوگرم و در کلاس بیزینس و تجاری ۳۰ کیلوگرم حمل بار مجاز دارند.
بررسی هزینه اضافه بار برای خطوط هوایی خارجی
هزینه اضافه بار در فرودگاه امام برای ایرلاینهای خارجی، طبقهبندیهای بیشتری دارد و متفاوت از ایرلاینهای داخلی است. یکی از معتبرترین خطوط پرواز خارجی که در کشور ما فعالیت زیادی دارد ، قطر ایرلاین میباشد. در این ایرلاین هر مسافر معمولی امکان منتقل کردن ۳۰ کیلوگرم بار مجاز را دارد. این میزان در کلاس تجاری و فرست کلاس به ترتیب ۴۰ کیلوگرم و ۵۰ کیلوگرم خواهد بود.
نکته بسیار مهمیکه درمورد این ایرلاین خارجی باید به آن اشاره کنیم این است که با توجه به مسافتهای متفاوتی که میپیماید، هزینه اضافه بار برای آن متفاوت است. اگر شما قصد داشته باشید به اروپا یا شبه قاره هند سفر کنید، برای هر کیلوگرم اضافه بار باید ۳۰ دلار آمریکا پرداخت نمایید. این هزینه برای سفر به جنوب و شرق آسیا هم پا برجا است. اما نکته جالب این است که شما برای سفر به آسیای مرکزی برای هر کیلوگرم اضافه بار ۴۰ دلار آمریکا باید پرداخت کنید.
این در حالی است که سفر به آسیای مرکزی در مقایسه با سفر به شرق آسیا مسافت کمتری به همراه خواهد داشت. در صورتی که شما قصد سفر به استرالیا را داشته باشید باید ۵۰ دلار آمریکا برای هر کیلوگرم اضافه بار در این خطوط هوایی پرداخت کنید. کمترین هزینه اضافه بار در فرودگاه امام برای این ایرلاین خارجی مربوط به سفر به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، قطر و کشورهای همسایه است.
در کنار قطر ایرلاین، ترکیش ایر نیز از دیگر خطوط هوایی خارجی فعال در کشور ما میباشد. ترکیش ایر یک روند کاملاً متفاوت از دیگر شرکتها را برای تعیین هزینه اضافه بار در نظر گرفته است. در این خطوط هوایی خارجی مسافران در کلاس معمولی حداکثر ۲۰ کیلوگرم و در بیزینس کلاس حداکثر ۳۰ کیلوگرم بار مجاز میتوانند همراه داشته باشند. به ازای هر بسته اضافه بار ۲۳ تا ۳۲ کیلوگرمی نیز مسافران باید ۸۰ دلار آمریکا پرداخت کنند.
همانگونه که مشاهده کردید برخلاف دیگر خطوط هوایی، ترکیش ایر هزینه اضافه بار را بر اساس یک کیلوگرم تعیین نمیکند. در این ایرلاین خارجی هزینه اضافه بار بر اساس بستههای ۲۳ تا ۳۲ کیلوگرمیتعیین میشود. این موضوع هم میتواند برای مسافران جنبه مثبت و هم جنبه منفی داشته باشد.
هزینه سنگین اضافه بار در خطوط خارجی را چگونه جبران کنیم؟
هزینه اضافه بار در فرودگاه امام برای ایرلاینهای خارجی واقعاً هزینه زیادی است. در واقع هر کسی که با قیمت ارز سروکار داشته باشد، به خوبی میداند که برای پرداخت هزینه اضافه بار در خطوط خارجی چه مبلغ سنگینی را باید پرداخت کند. مثلاً در خطوط هوایی قطر ایرلاین، اگر پایین ترین قیمت یعنی ۲۰ دلار را به ازای هر کیلوگرم در نظر بگیریم و فرض کنیم یک نفر میخواهد ۵ کیلوگرم اضافه بار همراه با خودش داشته باشد. یعنی او باید ۱۰۰ دلار آمریکا برای این ۵ کیلوگرم پرداخت کند.
مطابق با قیمت دلار روز هزینهای که آن فرد باید پرداخت کند، برابر ۲ میلیون و ۶۴۴ هزار و ۸۰۰ تومان است. این هزینه معادل یک دوم یا یک چهارم هزینه بلیط سفر به برخی کشورهای منطقه محسوب میشود. طبیعتاً مسافران دوست دارند هزینههای کمتری بابت اضافه بار خودشان پرداخت کنند. دقت داشته باشید که پرداخت اضافه بار و انتقال محموله از طریق هواپیمایی که با آن قصد سفر را دارید، تنها راه ممکن برای انتقال اضافه بار نیست. شما میتوانید از راههای دیگری مثل فریت بار برای انتقال محمولههای اضافی خودتان استفاده کنید. در این روش، مسافران هزینه به مراتب پایینتری پرداخت خواهند کرد و فشار اقتصادی کمتری به آنها وارد خواهد شد.
البته در فریت بار هم بسته بندی مناسبی برای کالاها در نظر گرفته میشود و هم ایمنی و سلامت آنها تا مقصد به خوبی تامین میشود. در نهایت این شما هستید که باید تصمیم بگیرید چگونه هزینه اضافه بار در فرودگاه امام را تامین کنید و نسبت به پرداخت آن اقدام نمایید.