EFS در کشتیرانی – آشنایی با مفهوم EFS در حمل و نقل دریایی به روشی تبدیل شده است که بیشتر کشورهای دنیا برای تامین نیازهای ضروری مردم خود از آن استفاده میکنند. در طول شبانه روز صدها کشتی روی مسیرهای آبی قرار دارند و هرچیزی که مورد نیاز مردم یک کشور است را به دست آنها میرسانند. برای کنترل و مدیریت این حجم کشتی روی آبهای بین المللی، قوانین و اصول مشخصی وضع شده است. این قوانین به قدری زیاد هستند که شما اگر بخواهید به همه آنها آشنا شوید باید زمان زیادی را صرف انجام این کار کنید. EFS در کشتیرانی یکی از این مفاهیم است که شاید اطلاعات چندانی درباره آن نداشته باشید. در این مطلب شما را با جزئیات مفهوم EFS در صنعت کشتیرانی آشنا میکنیم.
- EFS در کشتیرانی به چه معناست؟
- هزینه EFS در کشتیرانی
- مفهوم دیگر EFS در کشتیرانی
- امنیت بار الکترونیکی یا EFS در کشتیرانی
- چرا یک برنامه EFS را اجرا میکنیم؟
- آیا برای همه محمولهها استفاده از EFS نیاز است؟
- فناوری EFS در کشتیرانی چگونه کار میکند؟
- تیم EFS در کشتیرانی
- پیاده سازی
- نظارت و ردیابی
- پیام اضطراری
- سخن پایانی
EFS در کشتیرانی به چه معناست؟
EFS یا Environment Fuel Surcharge هزینه مازادی است که شما باید به خاطر تغییر سوخت مصرفی کشتی پرداخت کنید. این قانون توسط سازمان بین المللی کشتیرانی (IMO) در ابتدای سال 2020 وضع شد تا سوخت مصرفی کشتیها به یک سوختی تبدیل شود که آسیب کمتری به محیط زیست وارد کند. از مارس 2020 اجرای این قانون برای تمام خطوط کشتیرانی اجباری شد، به همین خاطر شرکتها از هر کانتینر هزینهای را بابت تغییر سوخت دریافت میکنند.
هزینه EFS در کشتیرانی
در واقع این هزینه، ما به تفاوت قیمت سوخت با مقدار سولفور کمتر از 0.5% است که دریافت میشود. با اجرای قانون EFS در کشتیرانی گوگرد کمتری به خاطر سوختن سوخت درون کشتیها به هوا وارد میشود و به همین خاطر سلامت محیط زیست بیشتر در امان است.
پرداخت این هزینه نسبت به سایز کانتینر متفاوت خواهد بود. به طور مثال اگر قصد دارید که یک کانتینر 20 فوت را از بندر عباس به جزیره کیش بفرستید باید 130 دلار بابت تغییر سوخت کشتی پرداخت کنید. بنابر این اگر حجم کانتینر شما بیشتر باشد این هزینه بیشتر خواهد شد.
در هنگام عقدر قرارداد بین خریدار و مشتری از قوانینی اینکوترمز استفاده میشود. اگر قرارداد شما بر اساس قاعده CFO اینکوترمز باشد، پرداخت هزینه EFS بر عهده فروشنده خواهد بود اما اگر قرارداد بر اساس FOB نوشته شده باشد مشتری باید هزینهِ EFS را پرداخت کند.
مفهوم دیگر EFS در کشتیرانی
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، در صنعت و حمل و نقل کشتیها شما با دنیایی از اصطلاحات و مفاهیم مختلف روبه رو خواهید شد. EFS در کشتیرانی یکی از این مفاهیم است که دیدن آن در متن قرارداد حمل و نقل شما ممکن است که دو مفهوم و معنای جداگانه داشته باشد. تا این قسمت از مطلب با یکی از مفاهیم یعنی Enivorment Fuel Surcharge آشنا شدید، اما EFS معنای دیگری در هم در دنیای کشتیرانی دارد که باید با آن آشنا شوید. Electronic Freight Security یکی در گیر از مفاهیم کشتیرانی است که آن هم به اختصار EFS شناخه میشود. در ادامه این مطلب شما را با این مفهوم آشنا میکنیم.
امنیت بار الکترونیکی یا EFS در کشتیرانی
با افزایش خطرات و جسارت مجرمان در حمل و نقل دریایی، استفاده از برنامه امنیت بار الکترونیکی برای تمامی خطوط کشتیرانی به یک امر رایج و ضروری تبدیل شده است. در این برنامه که از طریق یک فناوری ردیابی پیاده سازی میشود، نظارت بر حمل و نقل کشتیها در هر زمانی امکان پذیر خواهد بود.
چرا یک برنامه EFS را اجرا میکنیم؟
آمارها از سال 2008 نشان میدهند که سرقتهای دریایی روز به روز در حال افزایش هستند و هیچ کاهشی در نمودار آنها دیده نمیشود. همیشه تهدیدهای جدید به اقدامات جدید هم نیاز دارند. در هر دوره زمانی سارقان شیوههای جدیدی برای دزدی پیدا میکنند. به طور مثال با ایجاد مشاغل ساختگی به قسمت بار کشتی راه پیدا میکنند و از این طریق محمولههای پر ارزش را به تاراج میبرند. اختلال در سیستم ردیابی کشتیها هم یکی دیگر از تهدیدها است که محموله شما را در خطر قرار میدهد. با اینکه دستگاههای ایجاد نویز بر روی سیگنال برای عموم قابل خریداری نیست اما باز بسیاری از سارقان حرفهای به این سیستم دسترسی دارند.
محصولات پر خطر که در بازارهای سیاه ارزش داشته باشند بیش از هر محموله دیگری در خطر هستند. به طور مثال مواد شیمیایی که برای مصارف دیگر جا به جا میشود ممکن است که توسط دزدان دریایی به سرقت بروند و در بازارهای سیاه به باندای تولید و قاچاق مواد مخدر فروخته شوند. به همین خاطر استفاده از EFS در کشتیرانی بسیار اهمیت دارد.
شرکتهایی که از مسیرهای پر خطر عبور میکنند، مجبور هستند که از سیستمهای امنیتی بسیاری استفاده کنند که محمولههای آنها در کل مسیر امنیت کافی را داشته باشد. استفاده از بیمهها و انواع روشهای EFS به این شرکتهای حمل و نقل بسیار توصیه میشود زیار به سرقت رفتن بارها یا کالای با ارزش ممکن است که زیانهای زیادی به شرکت وارد کند.
آیا برای همه محمولهها استفاده از EFS نیاز است؟
استفاده از EFS در کشتیرانی به یک سری شرایط اولیه نیاز دارد. اگر شما تردید دارید که باید از EFS در حمل و نقل خود استفاده کنید یا خیر بهتر است به پرسشنامه زیر پاسخ دهید.
- محموله شما برای سارقان ارزشمند است یا نه
- محموله بیشتر از 100000 دلار ارزش دارد
- در حال حمل نقل کالای تجاری جدید و بسیار محبوب هستید و به سرقت رفتن آنها ممکن است برای شرکت شما گران تمام شود. به طور مثال در حال حمل آیفونهای جدید شرکت اپل هستید
- مقصد و مسیر شما بسیار پر خطر است
- بارها را در روزهای تعطیل حمل میکنید
- تامین کننده نتواند اختلالها را کنترل کند
- شرکت ثالثی بار را تخلیه یا بارگیری میکند
- تجربه به سرقت رفتن بارها را دارید و نگران هستید که این اتفاق دوباره برای شما تکرار شود
اگر شما در هیچ کدام از دستههای بالا قرار نمیگیرید میتونید که از امنیت بار الکترونیکی استفاده نکنید اما بهتر است با انجام اقدامات زیر امنیت بارهای خود را بیش از پیش تضمین کنید.
- یک تیم امنیتی بزرگ و حرفهای را به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته برای امنیت تدارکات خود قرار دهید
- از تیم رانندگان خود برای بارگیری کالا استفاده کنید
- برای کارگران خود یک برنامه بازرسی منظم قرار دهید
- انواع پروتکلها امنیتی را پیاده سازی کنید و در قراردادهای خود آنها را ذکر کنید
با انجام کارهای بالا امنیت محمولههای شما تا مقدار زیادی تامین میشود اما باز هم میتوانید از فواید و مزایای EFS در کشتیرانی استفاده کنید.
فناوری EFS در کشتیرانی چگونه کار میکند؟
فناوری EFS به بخش جدا نشدنی از سیستم امنیتی حمل و نقل دریایی تبدیل شده است. با استفاده از این سیستم در حمل و نقل دریایی نظارت بر روی فعالیت کشتیها بهر صورت شبانه روزی قابل انجام است. برای پیدا سازی این سیستم از تکنولوژیهای مختلفی استفاده میشود. در این سیستم ابزارهای اینترنت اشیا(IOT) و سیستمهای موقعیت یاب جغرافیایی (GPS) به صورت هم زمان با هم کار میکنند تا بتوانند امنیت بارهای یک کشتی را تامین کنند. این سیستم نه تنها در نظارت بر روی حرکت کشتیها را راحت میکند، بلکه محمولههای در انبار را هم قابل ردیابی میکند.
تیم EFS در کشتیرانی
یک تیم موفق کمک میکند که یک هدف به آسانی محقق شود. امنیت بارها هدف یک تیم EFS در کشتیرانی است که همه اعضای تیم تلاش میکنند تا به این هدف دست پیدا کنند. در این بخش از مطلب چند بخش یک برنامه EFS و مسئولیتهای آن را برای شما معرفی میکنیم.
پیاده سازی
در این قسمت بهترین شیوههای امنیتی با توجه به نوع محموله طراحی میشود. انتخاب یک مسیر امن و مطمئن برای کشتی یکی دیگر از مسئولیتهای این بخش است. تمامای اطلاعات که توسط اعضای این قسمت جمع آوری میشود در یک بستر تحت وب پیاده سازی میشود تا بهتر بتوانند بر روی حرکت کشتی نظارت داشته باشند.
نظارت و ردیابی
بخش نظارت و ردیابی رفتار لحظهای کشتی را مورد برررسی قرار میدهد و اگر چیز غیر معمولی دیده شده فورا به کادر کشتی اطالاع رسانی میکنند تا نسبت به بررسی آن اقدام کنند.
پیام اضطراری
این قسمت وظیفه مهمی را بر عهده دارد و اگر سرقت یا نقصی را در سیستم امنیتی مشاهده کند فورا آن را اطلاع رسانی میکند. از دیگر مسولیتهای این بخش EFS در کشتیرانی این است که نیروهای انتظامی را در صورت نیاز خبر کند.
سخن پایانی
در این مطلب از سایت ستاره آبی دریا با شما همراه بودیم. EFS در کشتیرانی دو مفهوم جداگانه دارد که توجه به هر کدام از آنها بسیار با اهمیت است. با پرداخت هزینه مازاد تغییر سوخت میتوانیم محیط زیست خود را پاکتر نگهداریم و با استفاده از فناوری امنیت بار الکتریکی، محموله ما از خطر سرقت توسط دزدان دریایی در امان خواهد بود. شرکت ستاره آبی دریا یکی از شرکتهای حمل و نقل دریایی است که به این دو قانون مهم توجه میکند.