شرکت نمایندگی کشتیرانی ستاره آبی دریا

  • صفحه اصلی
  • خدمات
    • حمل و نقل دریایی
      • NVOCC
      • LCL
      • FCL
      • حمل بار فله
    • حمل و نقل هوایی
      • سرویس حمل اسناد
      • حمل هوایی بار سنگین
      • حمل کالای خطرناک
      • حمل انواع باتری
      • حمل مایعات
      • حمل Door To Door
    • حمل و نقل ریلی
  • درباره ما
    • درباره هلدینگ ستاره آبی دریا
    • دفاتر رسمی BSL
    • سوالات متداول
    • دانلود فرم
  • اخبار و مقالات
  • روابط عمومی
    • انتقادات و پیشنهادات
    • رسیدگی به شکایات
    • ارسال رزومه
  • ارتباط با ما
  • فارسی
  • English
  • صفحه اصلی
  • اخبار و مقالات
  • حمل‌ونقل دریایی
  • کشتی چارتری به چه معناست؟ چند مدل دارد و شرایط هرکدام چیست؟

کشتی چارتری به چه معناست؟ چند مدل دارد و شرایط هرکدام چیست؟

کشتی چارتری
جمعه, ۳۰ آبان ۱۳۹۹ / نوشته شده در حمل‌ونقل دریایی

کشتی چارتری به چه معناست؟ چند مدل دارد و شرایط هرکدام چیست؟

مقدمه

چارتر یکی از واژه‌هایی است همه ما آن را شنیده‌ایم و بیشتر بلیط هواپیمای چارتر را به ذهن متبادر می‌کند. اما جالب است بدانید که این اصطلاح پیش از رونق گرفتن بلیط های چارتری هواپیما، در صنعت حمل و نقل دریایی به کار گرفته شد. کشتی چارتری در واقع اولین مصداق این اصطلاح بود و بعدها به دیگر حوزه‌های حمل و نقل نیز راه یافت.

معنای چارتر چیست؟

گرچه بعد از حمل و نقل دریایی، این واژه وارد حوزه‌های دیگر نیز شده  و استفاده از آن گسترش یافته، اما هنوز جایگاه خود را در ترانزیت دریایی حفظ کرده است. انواع مختلفی از کشتی‌های چارتری وجود دارند، که در دریاها و اقیانوس‌ها در حرکت هستند. اگر علاقه مندید معنای این اصطلاح را بدانید، در ادامه این متن با ما همراه باشید.

معنای چارتر چیست؟

همانگونه که گفته شد کلمه چارتر (Charter) اصطلاحی بسیار قدیمی و پرکاربرد است. در لغت به معنای سندی که توسط یک حاکم، کشور، سازمان یا شخص صادر شده است. اما چارتر و مواردی چون کشتی چارتری یا هواپیمای چارتر که امروزه می‌شنویم دارای قدمت کمتری از اصل کلمه بوده و تنها 200 سال است که از آن استفاده می‌شود.

با این تفاسیر ممکن است سوال پیش بیاید که قرارداد چارتر امروزه چه معنایی دارد؟ امروزه از این اصطلاح در فضای کسب و کار استفاده می‌شود.  قرارداد چارتری و یا کسب و کارهایی که مبتنی بر چارتر است، در واقع به قراردادهایی اطلاق می‌شود که یک دارایی و یا حتی حق مشخصی، طبق این قرارداد برای مدت زمانی مشخص و در جهت انجام یک کار به از طرف چارتردهنده به چارترگیرنده داده می‌شود. در واقع این قرارداد به نوعی اجاره دادن دارایی یا آن حق طلقی می‌شود.

کشتی چارتری چه مفهومی دارد؟

کشتی‌ها، قایقها و سایر وسایل حمل و نقل دریایی اغلب متعلق به اشخاص حقیقی است که برای اهدافی چون تفریح و سرگرمی و جابجایی دقیقاً مانند خودرو تهیه می‌شود و یا متعلق به سازمان و ارگانی است. در حالت دوم اغلب اشخاص حقوقی از کشتی برای اهداف معمولی چون حمل بار و جابجایی مسافر استفاده نمی‌کنند و آنها را به سازمانهای ثالثی که از آنها برای اهداف مختلف استفاده می‌کنند، اجاره می‌دهند. این نوع کشتی خواه تفریحی، مسافربری یا باری به کشتی چارتری معروف است.

کشتی چارتری چه مفهومی دارد؟

در اصطلاح حقوقی دریایی، این روند اجاره دهی به عنوان چارتر شناخته می شود. چارتر کردن یک مفهوم مهم در بخش تجارت دریایی جهانی است و انواع مختلفی دارد. در مورد اجاره کشتی چارتری باید گفت که کلیه ضوابط مندرج در قرارداد چارتر کردن برای کلیه طرفین توافقنامه لازم الاجرا است و بندهای مختلف و سناریوهای احتمالی را شامل می‌شود.

چارتر کردن یک کشتی از  نظر جنبه‌های حقوقی یک سند رسمی تلقی می شود و طبق قوانین حمل و نقل دریایی برای هر نوع اجاره کشتی باید تنظیم شود. یک مالک کشتی اولین طرف قرارداد چارتر است. گیرنده چارتر، شخص یا سازمانی است که به کشتی احتیاج دارد. موارد مهم در قراردادهای کشتی چارتی شامل مدت زمان اجاره، هزینه‌ها، اقساط پرداخت، مقررات مربوط به استفاده و گزارش های دقیق کارشناس از وضعیت کشتی است.

گزارش‌های کارشناس در چارترینگ بسیار مهم هستند، زیرا برای کسی که به دنبال اجاره کشتی است نشان دهنده سالم بودن آن است و پس از پایان قرارداد صاحب کشتی با این گزارشات اطمینان حاصل می‌کند که کشتی در طول مدت اجاره خسارتی نداشته است.

انواع کشتی چارتری کدام است؟

ترانزیت دریایی یکی از شیوه‌های مرسوم برای حمل کالا در سراسر دنیا به شمار می‌رود. کسب و کارهای مختلف برای فعالیت در زمینه صادرات و واردات به این نوع حمل و نقل نیاز مبرم دارند و برای اجاره کشتی اقدام می‌کنند. در همین راستا برای چارتر کردن کشتی دو اصل یا مدل مختلف وجود دارد، چارتر کردن بر اساس زمان و چارتر کردن بر اساس سفر که در ادمه شرایط و ویزگی‌های هردو مدل کشتی چارتری بررسی شده است.

شرایط و ویژگی‌های کشتی چاتر بر اساس سفر

کشتی چارتری یکی از انواع کشتی های حمل و نقل دریایی برای اساس سفر، نوعی چارتر است که در آن یک کشتی برای یک سفر خاص اجاره داده می‌شود. در توافقنامه این نوع چارتر بندرهای مبدا، مقصد و واسط و محدودیت‌های بار را در صورت وجود، ذکر می‌شود. بیشتر چارترهای سفر توسط چارترکنندگانی انجام می‌شود که محموله‌هایی خاص و محدودی را باید به جایی بفرستند. برای این کار، آنها از طریق کارگزاران با صاحبان کشتی تماس می‌گیرند و یک کشتی را برای یک سفر خاص اجاره می‌کنند.

شرایط و ویژگی‌های کشتی چاتر بر اساس سفر

پرداخت چارترهای سفری می‌تواند باشد به دو روش انجام می‌شود: به ازای هر تن یا به صورت یکجا. صاحب کشتی باید اطمینان حاصل کند که تناژ حمل شده در کشتی در حد قابل توان و ظرفیت آن است و این امر مستلزم  بررسی میزان بار روی عرشه و خطوط بار مختلف کشتی است.

مدت زمان قرارداد برای این نوع کشتی چارتری کاملاً مشخص است و به زمانی گفته می‌شود که به یک چارتر کننده مجاز است روند بارگیری و بارگیری را در یک بندرگاه به اتمام برساند. از آنجا که مالک هزینه‌های حمل و نقل را پرداخت می‌کند ، انتظار می‌رود که مستاجر روند کار را تسریع کند. در صورتی زمان این کار بیش از مدت زمان تعیین شده در قرارداد باشد، اجاره کننده کشتی موظف به پرداخت جریمه است.

در این نوع چارت کشتی، مالک اصلی هزینه‌های مربوط به سوخت، کارکنان کشتی و … را به عهده می‌گیرد. علاوه بر این، مالک باید هزینه‌هایی از قبیل اسکان و بارگیری را نیز پرداخت کند. برای جبران این هزینه‌ها، مالکان نرخ بالاتری را از چارتر کننده طلب می‌کنند.

به طور خلاصه یک قرارداد چارتر بر اساس سفر شامل یک چارترکننده است که یک کشتی را به منظور یک سفر دریایی اجاره می‌کند و مسیر و بندرها از قبل تعیین شده است. مسئولیت حمل بار و سایر پرداخت‌ها به طور کامل بر عهده مالک کشتی است.

شرایط و ویژگی‌های کشتی چاتر بر اساس زمان

همانگونه که از نام قرارداد کشتی چارتری مدت‌دار معلوم است، یک توافق با محدودیت زمانی است. برخلاف چارتر سفری در این نوع قرارذاد، صاحب کشتی یک کشتی را برای مدت زمان مشخصی به اجاره‌کننده واگذار می‌کند و او با رعایت مقررات می‌تواند به هر بندر که بخواهد برود و هر محموله که می‌خواهد را حمل کند.

شرایط و ویژگی‌های کشتی چاتر بر اساس زمان

گرچه اجاره کننده کشتی را کنترل می‌کند، اما نگهداری کشتی چارتری هنوز تحت اختیار مالک است. چارتری زمانی می‌تواند از چند روز تا چند سال باشد. این یک توافق‌نامه بلند مدت است البته نرخ آن به صورت روزانه حساب می‌شود. پرداخت باید هر سه ماهه یکبار انجام شود و در شرایط عادی نوسان ندارد. از آنجا که پرداخت به صورت روزانه انجام می‌شود، ممکن است اجاره کننده به دلایلی به تأخیر بیفتد و شرایط پیش بیاید که از پرداخت هزینه معاف خواهد شد. به عنوان مثال، اگر یک کشتی به دلیل هوای نامناسب که امکان پیش‌بینی آن وجود ندارد دچار اختلال در حرکت شود. زمان اضافی صرف شده در شمارش زمان نهایی لحاظ نمی‌شود. به همین ترتیب، اگر آسیب هم دیده باشد و نیاز به انجام تعمیراتی باشد، مدت زمان مورد نیاز برای تعمیر بدون هزینه اجاره در نظر گرفته می‌شود.

چارترکننده وظیفه انتخاب خدمه، پرداخت هزینه‌هایی را که در طول سفرها به وجود می‌آیند، هزینه سوخت، تأمین مواد غذایی و غیره  را برعهده دارد.

نحوه انتخاب کشتی چارتری

کسب و کارهای زیادی برای حمل کالاهای خود یا فعالیت در زمینه در صادرات و واردات به اجاره کشتی نیاز دارند. در این میان چارترهای سفری و زمانی بر حسب شرایط استفاده و خدمات مورد نظر بسیار متفاوت هستند. دانستن این شرایط تا حد زیادی به چارتر‌کننده برای انتخاب کمک خواهد کرد. چارتر سفری در مواردی که مستاجر فقط برای سفرهای خاص به کشتی احتیاج داشته باشد مناسب است و برای افراد یا مجموعه‌هایی که در این زمینه مبتدی هستید، انتخاب مناسبی خواهد بود زیرا تمام وظایف حمل و نقل به عهده مالک است.

نحوه انتخاب کشتی چارتری

در مقابل  برای مجموعه‌ها یا افرادی که در کار صادرات و واردات هستند و به طور مرتب به ترانزیت دریایی نیاز دارند، کشتی چارتری مدت دار یا زمانی انتخاب بهتری خواهد بود. با انتخاب این نوع کشتی‌های چارتری، کشتی به صورت تقریباً کامل در اختیار اجاره کننده خواهد بود. در همین راستا بهتر است دقت‌های لازم برای انتخاب خدمه و فردی که کنترل کشتی را برعهده می‌گیرد به خرج داد تا در طول سفر با خطرات و موانع کمتری روبرو شد. در یک کلام شرایط یک کسب و کار و هزینه مدنظر برای ترانزیت دریایی مشخص می‌کند که کدام نوع کشتی برای آنها مناسب تر است.

سخن پایانی

در این مطلب از سایت ستاره آبی دریا با شما همراه بودیم. با توجه به تمام مواردی که گفته شد اگر متناسب با کسب و کار خود نیاز به ترانزیت دریایی دارید و از میان روش‌های مختلف برای حمل بار راه دریا را انتخاب کرده‌اید، بهتر است که به اجاره کشتی پرداخت که موسوم به کشتی چارتری است. همانگونه که اشاره شد این نوع کشتی‌های چارتری دارای انواع مختلفی هستند که باید متناسب با نیاز یکی از آنها را انتخاب کرد. در نهایت اینکه مزیت مهم استفاده از کشتی‌های چارتری این است با انتخاب این نوع ترانزیت امکان حمل کالا در حجم‌های سنگین وجود دارد و به همین خاطر برای صنایع سنگین استفاده از آن به صرفه است.

چقدر این پست مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

شما می توانید مطالب مرتبط دیگری را نیز در اینجا ببنید

انواع کانتینر
انواع کانتینر | نحوه‌ بارگیری کانتینر
شرایط حمل و نقل دریایی
شرایط حمل و نقل دریایی چیست | مهم‌ترین ناوگان در حمل و نقل بین‌المللی
همه چیز درباره چارترینگ کشتی
همه چیز درباره چارترینگ کشتی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حمل و نقل هوایی

حمل و نقل دریایی

حمل و نقل ریلی

جستجو نوشته ها

آخرین نوشته ها

  • آموزش کامل قاعده CFR درحمل دریایی

    آموزش کامل قاعده CFR درحمل دریایی

    0 نظر
  • تفاوت کراس استاف و ترانشیپ

    تفاوت کراس استاف و ترانشیپ

    0 نظر
  • راهنمای جامع TEU و انواع کانتینرها قسمت 2

    راهنمای جامع TEU و انواع کانتینرها قسمت 2

    0 نظر

آخرین دیدگاه ها

  • ستاره آبی دریای خروشان در برآورد هزینه پست از انگلیس به ایران
  • آیدا در برآورد هزینه پست از انگلیس به ایران
  • ستاره آبی دریای خروشان در آشنایی با فعالیت های پست DHL

ما آماده ایم محصولات شما را به هر نقطه ای از جهان ارسال کنیم!

سرویس دریایی ، هوایی و ریلی ، ارسال محصولات به تمام نقاط جهان در سریع ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه

ارتباط با ما

شرکت ستاره آبی دریا با بیش از ۲ دهه فعالیت مستمر و موفق در زمینه بازرگانی , حمل و نقل و تجارت بین الملل و متشکل از کادری چند صد نفره از متخصصین خبره در امر لجستیک با ملیت های مختلف؛ آماده خدمت رسانی همه جانبه و حرفه ای در کلیه فرایند زنجیره تامین کالا به تمامی بازرگانان و مشتریان گرامی می باشد. مختصری از توانمندی های شرکت ستاره آبی دریا در حوزه تجارت بین المللی به شرح روبرو می باشد :

  • رفع کامل موانع تحریم
  • امکان برقراری ارتباطات تجاری با سایر کشورها علیرغم تحریم
  • وساطت در خرید کالاها از فروشنده های خارجی
  • امکان انجام کلیه امور خرید و صادرات کالا از کشورهای خارجی
  • دارا بودن حساب های بین المللی معتبر جهت تسهیل روند تجارت خارجی

هلدینگ ستاره آبی دریا با بیش از ۲ دهه فعالیت مستمر و موفق در زمینه بازرگانی , حمل و نقل و تجارت بین الملل و متشکل از کادری چند صد نفره از متخصصین خبره در امر لجستیک با ملیت های مختلف؛ آماده خدمت رسانی همه جانبه و حرفه ای در کلیه فرایند زنجیره تامین کالا به تمامی بازرگانان و مشتریان گرامی می باشد.

لینک های سریع

  • هلدینگ ستاره آبی
  • اخبار و مقالات
  • دفاتر رسمی BSL
  • ارتباط با ما

خدمات ما

  • حمل و نقل هوایی
  • حمل و نقل دریایی
  • حمل و نقل ریلی

اطلاعات تماس

آدرس:

خیابان شهید بهشتی خیابان قنبرزاده،خیابان هویزه،پلاک ۱۹۴،شرکت ستاره آبی دریای خروشان

دفتر دریایی : یکشنبه تا پنجشنبه 9 الی 15 - شنبه ها تعطیل
دفتر هوایی : شنبه تا چهارشنبه 9 الی 15 - پنجشنبه 9 الی 12
دفتر بندرعباس: شنبه تا چهارشنبه 7:30 الی 15:00 - پنج شنبه 7:30 الی 12:00

42287 21 98+
57806000 21 98+

info@bslshipping.com
info@bslexpress.net

© 2023 تمامی حقوق وبسایت برای شرکت ستاره آبی دریا محفوظ است.

بالا